Eveniment-Social

Profesor pentru învăţământul primar din Iaşi participant la un workshop de tehnologie şi robotică în Belgia, la ESA

Publicat: 23 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Profesor pentru învăţământul primar din Iaşi participant la un workshop de tehnologie şi robotică în Belgia la ESA
În perioada 17–18 noiembrie 2022, un profesor al Şcolii Gimnaziale „George Coşbuc” din Iaşi, prof. înv. primar Petronela Doina Coşug, a participat la workshop-ul Space Robotics

În perioada 17–18 noiembrie 2022, un profesor al Şcolii Gimnaziale „George Coşbuc” din Iaşi, prof. înv. primar Petronela Doina Coşug, a participat la workshop-ul Space Robotics, organizat de Centrul de Pregătire și Învățare al Academiei ESA (E-Technology Lab, space technology for the classroom), de la ESEC-Galaxia, situat în Transinne, Belgia.

Atelierul este destinat cadrelor didactice care predau discipline STEM (Science, technology, engineering and mathematics – Științe, tehnologie, inginerie și matematică) în învățământul primar şi gimnazial și care locuiesc și lucrează în orice stat membru ESA – Agenția Spațială Europeană.

La activitatea menţionată au participat şapte profesori din România, din judeţele Neamţ, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Alba, Vâlcea şi Iaşi. Workshop-ul a întrunit 30 de profesori pentru învăţământul primar din 10 ţări europene (Suedia, Italia, Spania, Polonia, Irlanda, Grecia, Malta, Portugalia, România şi Belgia).

Pe parcursul celor două zile de activitate, de câte 10 ore de laborator, profesorii de ciclu primar au fost familiarizați cu o serie de instrumente tehnologice educaționale (LEGO Education WeDo 2.0, limbajul de programare Scratch și Astro Pi) în contextul spațiului aerian, pentru a-și angaja și inspira elevii în disciplinele STEM.

Adauga un comentariu