Local

Profesorii de la Şcoala Populară de Arte se solidarizează cu directorul Vlad Baba

Publicat: 26 feb. 2021
Supus unui linşaj mediatic în ultimele zile, Vlad Baba este apărat de 12 din cei 17 profesori ai Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași

Supus unui linşaj mediatic în ultimele zile, Vlad Baba este apărat de 12 din cei 17 profesori ai Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași. Profesorii unității au menționat faptul imaginea școlii a fost periclitată de numeroase articole nefondate care au apărut în presă, iar aceștia prezintă în rândurile ce urmează situația reală de fapt.

„Dorim să vă aducem la cunoștință faptul că, întrucât imaginea Școlii Populare de Artă “Titel Popovici” Iași, a fost periclitată de numeroase articole nefondate care au apărut în presă, noi, colectivul școlii (adică majoritatea salariaților-profesori și personal auxiliar, care semnează mai jos) vrem să vă prezentăm situația reală din cadrul școlii.

Aspectul școlii s-a schimbat considerabil datorită curățeniei și reparațiilor făcute de Vlad Baba

Deși au apărut în presă numeroase articole care îl atacă în mod direct pe noul manager al instituției, domnul Vlad Corneliu Baba, care a fost numit  intermar de doar 3 luni de zile (mai exact din noiembrie 2020), vă aducem la cunoștință și realizările obținute în acest scurt timp. În primul rând, aspectul școlii s-a schimbat considerabil datorită curățeniei și reparațiilor făcut.

Este adevărat că s-au produs și niște discuții interne, vizând aceste măsuri, dar lucrurile s-au soluționat în ședința organizată în data de 09-02-2021. Menționăm expres faptul că la această ședință, colectivul școlii (profesorii, personalul administrativ și managerul) au respectat toate măsurile de prevenție împotriva Covid 19.

În ciuda celor relatate în articolele din presă, un aspect foarte important, care a fost înțeles de noi, este acela că managerul nu a intenționat să demită pe cineva din funcție. Mai mult, a promovat doi dintre colegi de la referenți, la profesori. Scopul lui este să organizeze acest colectiv spre binele și evoluția instituției noastre. Mai mult de atât, ne-a sprijinit în achiziționarea cu aparatură de ultimă generație necesară la buna funcționare a cursurilor noastre, ne-a încurajat să realizam spectacole, evenimente și să participăm la concursuri pentru a crește prestigiul acestei școli.

Vlad Corneliu Baba, a investit în promovarea activității școlii

Pe lângă cele menționate mai sus, noul manager domnul Vlad Corneliu Baba, a investit în promovarea activității școlii, plecând de la modernizarea site-ului oficial, crearea unei pagini de Facebook (școala neavând o pagină de facebook) și până la realizarea, a două mari proiecte filmate la care au participat majoritatea claselor. Ținem să menționăm că cele două manifestări: “Mesagerii Unirii” de la Ruginoasa, din data de 23-01-2021 și “Dragobetele sărută fetele” de la Ateneul Național Iași, din data de 17-02-2021, au fost realizate în condițiile impuse de autorități, în cotextul pandemiei. La filmări, atât de exterior cât și de interior, singurii care nu au purtat măști au fost protagoniștii (artiștii).

La Ateneul Național Iași filmările au fost realizate fără spectatori, deși normele actuale permit realizarea de spectacole cu public, într-un procent stabilit de lege, din capacitatea sălii.

Întrucât știm că au ajuns la d-voastră și alte sesizări, pe care nu ni le asumăm, am dorit să vă prezentăm realitatea din punctul nostru de vedere, cu rugămintea să faceți publică opinia noastră. Menționăm că nu facem parte dintr-o tabără, prezentăm doar realitatea și nu dorim să creem disensiuni între colegi.

Dorim de asemenea să vă relatăm că această scrisoare este realizată din propria noastră inițiativă, subliniind faptul că nu am fost constrânși sau îndemnați de managerul instituției să o realizăm. Este strict punctul nostru de vedere, pe care vă rugam să-l luați în considerare și să înaintați petiția noastră organelor competente”, au transmis profesorii.

Data: 26.02.2021

La această scrisoare au participat:

 1. Felecanu Ionuț
 2. Păduraru Nicolae
 3. Maxim Marcel
 4. Negară Ana-Maria
 5. Neagu Gheorghe Ștefan
 6. Rotaru Ecaterina
 7. Alexa Verginica
 8. Macovei Iulian
 9. Luchian Romeo
 10. Luchian Tatiana
 11. Radu Geanina
 12. Mandache Cristian

 

Comentarii
 • Regizorul progeniturii Massha, consoarta lui Burghiu de la Sorelli, „prietenul” bzi.ro. Decarteaza mult Bongan la Matusa V ca e de lucru cu tuta si face efort mult mos Craciun sa traga o dubla de 3 minute cu ea. Cu alte cuvinte articolul e achitat de clubber prin pseudo artist. Multa mangleala. Ne-am lamurit. Apasati pedala pe fraieri ca vine cascavalul gros. Veselie in redactie.

 • Prieten cu buzerantul de >>Paul Ivan<>Paul Ivan<>PI<>Paul Ivan<< , nu dormi linistit pentru ca esti un mic jeg si te tii de intrigi. Sistemul nu te-a uitat. Mai lasa biciul si catusele ca te rad fetele!!!

 • Vladut spala vasele lui Gurghiuliu acasa dupa ce papa printesa din Anenii Noi, Donduseni, Soroca, whatever. E valetul casei. Imbracat in sort si cu manusi si napron. Madam Chirniciuca vorbeste intr-una de familie uitand ca ea si-a facut loc in bratele blegului stricand chiar o familie. Chestii complicate. Cum a ajuns asta director? Simplu. Banghiul de Mihaita Bogdanita a sponsorizat masiv campania helectovirala a lui Albexe don Tablonne del Kerestonne. Si pentru ca demnitarul era dator la petrecaret s-a gasit un cuibar pentru fata Babei ca-n poveste. Si asa a aparut Vlaput eruditul. Fix din joben. Negociat la terasa la Fratemiu. Potrivit pentru un loc demn de un Brancus, Luchian, Balasa. Vai de cara noastra.

 • Verificați perioada 2016-2020 aparatura aparținând SPA a fost folosită la sărbători comunale in județul Iași și nu numai. Cine credeți ca a încasat banii de la primari ? De mult a țintit funcția asta

 • Dragi tovarăși profesori trebuie să înțelegeți că nu a făcut ceva extraordinar,conduce o instituție și asta intra în atribuțiile lui.Va rog nu mai puneți Facebook la rezultate,este rușinos

 • Dragi tovarăși profesori trebuie să înțelegeți că nu a făcut ceva extraordinar, conduce o instituție și asta intra in atribuțiile lui,este platit pentru asta.Va rog sa nu mai treceți la rezultate extraordinare Facebook,este rușinos.

 • Sunteti niste analfabeti plini de ura si mizerie in gura , acest om a realizat in 2 luni ce nu a realizat fosti in ani de zile , are un caracer profesionist, asa oameni ne trebuie in toate punctele cheie ale tuturor institutiilor nemernicilor .

 • Bine că a făcut ceva, ce trebuia de mult făcut! Problema este să nu uite de unde a plecat…că în perioada alegerilor spunea că nu este coruptibil..

 • Daca le face si Instagram o sa semneze toti viitoarea scrisoare. A ajuns mai ceva ca Ceausescu mocofanul asta. Sa puna cate un tablou cu el in fiecare camera.

 • Un om fals plin de aroganta!!! Un om murdar, care nu stie ce e ala respect, injura si gura e ca la fundu calului. Un om care foloseste mult falsitatea, baga intrigi si distruge prietenii.
  # un falsor si vedem ce zice curtea de conturi!!!
  In rest sunt oraganele statului care trebuie sa isi faca treaba

 • Noroc de primarii, sate si comune ca i-au dat o paine sa manance (o facea pe-a nenea MC-ul), ca altfel murea Baba de foame. Si usor usor baiatul s-a ridicat, dar nu-i chiar asa de fenomenal. Iar cu actoria si scenetica nu are nici o treaba nici o tangenta, este mai mult decat paralel. Din punctul meu de vedere, a nimerit fix la timp, dar nu-l defineste nimic pentru scoala de arte. Orasul asta are multi oameni de calibru, dar nu se arata interesati de astfel de institutii si posturi. Cat despre sifonarea banului public (chiar daca banii vin de la CJ, nu CL), ce sa spun, sa-i fie rusine la obraz ca si-a pus „bunaciunile” pe functii cheie, unele functii inventate, altele nu. Eu nu am inteles cum o institutie de stat (adica pe bani publici) poate avea tinuta contabilitatea din partea unui SRL (ca de aici pleaca buba, cu contabila aia basarabeanca). In fine, de la Vlad Baba si Costel Alexe nu am nici o asteptare.

 • O nulitate a fost și când era la o televiziune de apartament și este evident acum. Un habarnist care se umflă în pene pentru că a știut să dea din coate și să facă sluj bine . Ce căuta acest individ în această funcție…sau politica bate că de obicei profesionalismul… Tipic românesc. Am crezut că plecând comuniștii vin ăștia și vor schimba ceva…dar văd că sunt mai răi decât ceilalți…

 • Va dati seama ce facea daca iesea primar???? Saracu Chirica era puiut pe lana acest golan!
  #nu au ce cauta in politica LINGAII, cateiii si cwrvarii

 • Babă, vad ca-ti iei matarangi in gura inclusiv la ore tarzii. Tin sa-i anunt pe criticii tai ca acestia nu cunosc faptul ca tu ai creat inclusiv un cont nou al Scolii Pop.de Arte pe Bongacams. Asta, dupa Whatsapp. Parvenit ordinar, marca Tabla vs CerificateVerzi.

 • Cum va tine Pamantul si nu va inghite ? Probabil sunteti prea nemernici si veninosi , comentati si nancati cacat mult, mult fara a fi in cunostiinta de cauza, intrebarea mea este , voi ce ati facut in privinta dezvoltarii acestei tari? Nimic . Va dati profesionisti dar sunt sigur ca nici unul dintre voi , postacii , nu aveti nimic , nici in cap nici in buzunare . Jos palaria pentru acesti tineri care au initiative si au curajul sa invinga acest sistem plin de bosorogi in conducere, daca ati avea curaj ca Vlad Baba si voi ati ajunge lideri .Vlad am un sfat prietenesc , nu baga in seama toate rautatile , mergi pe acest drum 👌

Adauga un comentariu