Tot mai mulți tineri se află sub influența drogurilor. Acest fenomen a luat amploare, astfel că profesorii încep să fie instruiți individual în acest sens, pentru a putea observa anumite suspiciuni ale elevilor care practică acest lucru
Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași (CPECA) a început să deruleze, în școli, atât în mediul rural, cât și urban, activități de prevenire a consumului de droguri.
Tot mai mulți tineri sub influența drogurilor
Inspectorul școlar general al ISJ Iași, Luciana Antoci, declară pentru reporterii BZI faptul că acest fenomen trebuie ținut sub control, iar testarea va fi pusă în practică în momentul în care va fi un caz concret. Cadrele didactice care observă anumite suspiciuni comportamentele ale unui elev vor chema o echipă medicală care va putea acționa în acest sens. Profesorii și directorii școlilor de la nivelul județului Iași vor fi instruiți pentru a putea observa aceste schimbări comportamentale.
„Sunt un om de școală de 20 de ani și intru constant în mai multe școli prin natura rolului pe care îl am acum. Sunt cazuri de consum de droguri, sunt elevi care intră în școală după ce au consumat droguri, dar ei sunt identificați de către cadrele didactice.
Eu văd necesară testarea punctuală acolo unde există o suspiciune a profesorului că elevul a consumat droguri, pentru că a-i supune pe toți la o astfel de testare este, din punctul meu de vedere, un efort foarte mare și, evident, o resursă materială consumată în gol. Pe de altă parte, trebuie să menținem sub control fenomenul. Este necesară o informare corectă a tuturor directorilor și diriginților cu privire la semnalele pe care trebuie să le ia în calcul, având în vedere un comportament suspicios”, declară prof. Luciana Antoci, inspector școlar general al ISJ Iași.
CPECA Iași derulează programe de prevenire a consumului de droguri în școli
În data de 20 septembrie, CPECA Iași și partenerii instituționali din cadrul IPJ Iași-Biroul Siguranța Școlară și CR-ANITP Iași au derulat, în sistem integrat, la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” Iași, activități de prevenire în domeniul traficului și consumului ilicit de droguri, traficului de persoane și abuzului sexual. Acestea vor continua pe toată perioada anului școlar, la nivelul județului Iași urmând a fi implementate proiecte naționale și locale de prevenire a consumului de droguri în școală, familie și comunitate.
„Trebuie găsită o prevedere legală care să le permită directorilor să solicite, în timp real, venirea unei echipe medicale în școală ca să poată să efectueze această testare. Dacă se confirmă că elevul a consumat droguri, el trebuie preluat și consiliat mai departe.
Mai mult decât atât, importante mi se par activitățile de prevenire a consumului de droguri pentru că buna informare a elevilor poate să dea roade foarte bune. Eu am discutat și la Direcția de Sănătate Publică din perspectiva aceasta, a prevenirii, și, dacă se va găsi cadrul legal, trebuie să se constituie o echipă de specialiști din zona medicală care să intervină în școli într-un caz concret”, adaugă inspectorul școlar general, Luciana Antoci, în legătură cu tinerii ce se află sub influența drogurilor.
Ma mir cum nu ati inchis si aici sectiunea de comentarii.
Tanti sefa de la ISJ aplauda cu ambele lăbuțe anul trecut un director prost ,de scoala proasta,iar in articolul de azi zice ca vrea sa faca schimbări
Ma rog,afacerile trebuie optimizate