Chiar dacă a avut intenția să renunțe la poziția de director a Grădinii Botanice „Anastasie Fătu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” – UAIC din Iași, prof. univ. dr. Cătălin Tănase a decis să continue pe această linie. El a renunțat, în schimb, la poziția de prorector pentru programe de masterat și studii doctorale la „Cuza”. Acesta este director al Grădinii Botanice din anul 2007. El este și membru al Academiei Române. Este un biolog (specializat pe micologie și botanică – n.r.), profesor la Facultatea de Biologie din cadrul Universității „Cuza”
Chiar dacă inițial, prof. univ. dr. Cătălin Tănase a fost la un pas să renunțe la conducerea Grădinii Botanice „Anastasie Fătu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, acesta a decis să ducă mai departe munca frumoasă și importantă dusă de 13 ani în acest loc – simbol a orașului și României. În schimb, a renunțat la poziția de prorector pentru programe de masterat și studii doctorale la „Cuza”.
Cine este profesorul Cătălin Tănase, directorul Grădinii Botanice din Iași
De arătat că, prof. univ. dr. Cătălin Tănase este director al Grădinii Botanice din anul 2007. El este și membru al Academiei Române. Este un biolog (specializat pe micologie și botanică – n.r.), profesor la Facultatea de Biologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Două din ultimele sale proiecte, din această poziție, este câștigarea unui proiect de un milion lei ce vizează modernizarea Grădinii și investiții pe zona științifică și de cercetare.
De asemenea, recent și în timpul mandatului său, pentru prima dată în Grădină a înflorit și soiului de lalea „Doamna Maria Brâncoveanu” pe care instituția l-a primit de la Asociația Femeilor Ortodoxe Române „Doamna Maria Brâncoveanu” a parohiei „Sfântul Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam. Este primul soi de lalea creat vreodată în Olanda care cinstește memoria unei personalități din spațiul românesc. Pe de altă parte, în ultimele săptămâni au fost plantați 50 mii de bulbi, 240 soiuri de lalele, respectiv 20 de specii. La acestea se adaugă 97 specii de narcise și 12 specii de zambile.