Eveniment-Social

Profesorul Liviu Călcâi s-a mutat în Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasa Parascheva” din Iași. „Mă simt ca acasă”

Publicat: 15 dec. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Profesorul Liviu Călcâi s-a mutat în Căminul de Pensionari Sf. Cuvioasa Parascheva din Iași. Mă simt ca acasă
La vârsta de 87 de ani, Liviu Călcâi a ales să se retragă la un cămin de bătrâni din Iași

Acum o lună, profesorul Liviu Călcâi a ales să se mute în Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasa Parascheva” din Iași, unde declară că se simte ca acasă. El este mulțumit de serviciile primite, nefiind de acord cu „cârcotașii” care se plâng.

Până la vârsta de 87 de ani, Liviu Călcâi a publicat 6 cărți cu epigrame. Cariera sa nu a luat sfârșit, chiar dacă trăiește acum într-un cămin de bătrâni. Astfel, la sfârșitul lunii ianuarie 2024, Liviu Călcâi o să susțină un mic spectacol în fața colegilor săi.

Profesorul Liviu Călcâi a ales să se retragă într-un cămin de pensionari din Iași

Liviu Călcâi a fost profesor de pedagogie timp de 45 de ani. Acum face parte din cercul de lectură al Căminului de Pensionari „Sf. Cuvioasa Parascheva” din Iași, unde a ales să se mute. Pentru a-și ocupa timpul liber, cunoscutul epigramist citește din scrierile sale celorlalți beneficiari. Profesorul este mulțumit de serviciile oferite de personalul căminului și spune că se înțelege bine cu restul bătrânilor, integrându-se foarte bine.

„Mă simt bine aici. Ca acasă. Aud cârcotași care spun că mâncarea nu e bună. Eu zic că e o mâncare excelentă. Majoritatea sunt de acord cu acest lucru. Un cămin excelent. Încerc să mă împac cu gândul că sunt aici, că asta e casa mea”, declară profesorul Florin Călcâi.

Singura remarcă tristă a scriitorului a fost cu privire la trecerea timpului, care este ireversibilă și nu poate fi cumpărată cu bani.

„Știu că cel mai mare dușman al nostru este timpul. E ireversibil, nu ai ce-i face. Timpul e tiran. E despot. Trebuie să acceptăm că ne-am născut, ne maturizăm, creștem și plecăm, ca orice ființă. Asta e legea firii”, spune Liviu Călcâi.

Activitatea profesorului Liviu Călcâi

Liviu Călcâi a ales acum o lună să se retragă la căminul de bătrâni, unde a găsit un mediu prietenos și liniștit. Deși are copii, cunoscutul epigramist a considerat că nu vrea să le îngreuneze viața acestora. Liviu Călcâi este vizitat regulat de fiica sa, Diana Bucur.

„Am fost profesor de pedagogie 45 de ani. Am vreo 25 de ani de pensie. Nici nu-mi vine să cred. Am două licențe. Am terminat Pedagogie, gradul 1, am terminat și Dreptul. A doua facultate am făcut-o așa, să fie la arhivă, dar n-am profesat”, declară Liviu Călcâi.

Acesta povestește și despre relația sa de prietenie cu Florin Piersic, ținând legătura cu marele actor român care i-a făcut onoarea de a-i fi oaspete.

„Sunt amic bun cu Florin Piersic, am scrisori de la el, am numărul de telefon. I-am aflat adresa și i-am trimis o carte de-a mea. Când a venit cu piesa la Iași, m-a chemat în cabină. După aceea, la a doua venire în Iași, a acceptat vizita mea acasă”, povestește Liviu Călcâi.

Ajuns la venerabila vârstă de 87 de ani, profesorul Liviu Călcâi a ales să se mute într-un cămin de pensionari din Iași.

Comentarii
  • Ei ar fi si timpul ca ” pedagogul” sa-si ia lectia. Numai ca nu prea e Sigur ca s-a retras. Bantuie tot prin Mircea cel Batran. Dau si astia din presa stiri dupe cum e platiti.. Cine a zis ca ziarele zice adevarul????? Oricum „picante” informatii despre ” artista” . La atata pedagogie si praf de pusca nu e de mirare. Unde nu e 7 Ani de acasa e jale mare . Ce sa-i faci arta cere sacrificii … . Da de s-ar duce sa mai respire si altii

Adauga un comentariu