Local

Profesorul Silviu Gurlui a demisionat din USR lăsând locul incompetentului Marius Bodea

Publicat: 04 iul. 2020
Profesorul Silviu Gurlui a demisionat din USR
Profesorul Silviu Gurlui a demisionat din USR

Profesorul Silviu Gurlui a demisionat din USR. Decizia este una de onoare şi vine în contextul în care Marius Bodea s-a înscris în USR. Traseistul Marius Bodea a plecat de la Partidul Naţional Liberal pentru a încerca să candideze la şefia Consiliului Judeţean Iaşi. Deşi ştiind că stă extrem de prost în sondaje, Marius Bodea nu pierde niciodată ocazia de a se face de râs.

Profesorul Silviu Gurlui a demisionat din USR, şi-a prezentat demisia de onoare

Reputatul profesor universitar şi-a prezentat, în urmă cu puţin timp, demisia de onoare din cadrul partidului Uniunea Salvaţi România (USR) Iaşi. Demisia vine în contextul în care partidul nu şi-a respectat promisiunea şi decizia membrilor, aceea de a-l avea candidat în propria persoană pe reputatul profesor de fizică din cadrul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Este de noaptea minții cum tu ca partid îți votezi un om pentru a candida intr-o funcție, ca mai apoi sa nu îl mai susții, pare o copie după scenariul Nicușor Dan. Redăm, integral, decizia lui Silviu Gurlui de a demisiona din USR:

„Nu poate fi decât un gest de normalitate. Da, mi-am aparat onest şi cu bunt simt şansele mele, şansele Iaşului, şansele ţării. Am fost vocea şi sufletul celor din stradă. Şi încă mai cred că voi fi mesagerul acestor idealuri. Să cred că va exista cândva un sâmbure de demnitate, o oază de lumină, o speranţă. M-aţi ţinut mereu în corzi, v-am ajutat şi am pus pe masă priceperea, energia şi speranţa mea. Nu, ele nu s-au pierdut ci le voi purta înainte, cu fermitate. Dar fără USR. La revedere!”, a scris Silviu Gurlui pe Facebook.

Incompetentul Marius Bodea, în locul unui profesor, care sunt şansele la CJ Iași

Implicat în zeci de scandaluri, fără să facă nimic concret pentru judeţul Iaşi, traseistul Marius Bodea, s-a înscris în USR în speranţa că se va face mai puţin de râs decât în precedentă campanie a alegerilor locale din 2016. Vă aducem aminte faptul că în 2016, actualul edil din municipiul Iaşi, Mihai Chirica, l-a bătut cu un scor zdrobitor în cursa pentru primăria Iaşului. Totuşi, de această dată, Marius Bodea spera că nu se va mai face atât de tare de râs, asta deşi este dat, de toate sondajele interne din partidele ieşene, drept o victimă sigură.

Votaţi USR, doar ei vă pot aduce oameni noi în politică

O altă problemă sensibilă a USR-ului este lipsa adevărului din declaraţii. Uniunea Salvaţi România şi-a făcut un obicei din a minţi populaţia ţării, cu texte de genul oameni noi în politică, sau fără corpti în funcţii publice, USR crede că va putea acapara cât mai mulţi oameni. În legătură cu vestitul slogan al USR-ului, oameni noi în politică, vă putem da doar câteva exemple, primul fiind cazul de faţă.

Silviu Gurlui, profesorul universitar care s-a făcut remarcat prin zeci de intervenţii la toate televiziunile din România, intervenţii în care explica despre diferenţa dintre o mască bună şi una rea, un profesor care îşi dedică o bună parte a timpului studiind diverse fenomene, un om nou în politică, a fost pur şi simplu rejectat din USR în detrimentul lui Marius Bodea, un traseist din PNL.

Un alt exemplu, despre cum alege USR-ul să introducă oameni noi în politica, este cazul scandalagiului Marian Curmei, trecător prin mai toate partidele. Consilier local într-o localitate din Iaşi, Marian Curmei, fost UNPR-ist, fost PMP-ist, a fost acceptat în USR fără nici cea mai mică întrebare referitoare la integritatea acestuia. Cum poate promova USR-ul oamenii noi în politică, introducând oameni asupra cărora planează mari semne de întrebare. Alegătorii îşi vor da seama de faptul că cei din USR joacă un teatru ieftin şi îi vor sancţiona electoral, asta în condiţiile în care oricum partidul se afla pe o pantă abruptă.

Vom reveni cu subiecte noi despre oameni vechi!

Comentarii
 • Silviu Gurlui, un om. CURAT!!, Ete de asta Moldova are candidati care pt fi coruptibili. De asta partidele psd sau pnl scapa de adevaratii candidati, ca sa faca ei BLAT cu Baronii imobiliari!!! Chirchirau a sxapat de el CA O MASEA STRICATA, nu a interesat o experienta si coloana vertebrala, dar politica e „cur va” si totul e pentru ei!!! Pacat, un om bun care politica de astazi il pierde si uite asa oameni seriosi si experimebtati sunt dati la o parte!!! Asteptam proiecte noi de la domnul profesor si SUNTEM ALATURI DE EL!!!!

 • Si Gurlui cu ce e mai competent, inafara faptului ca e penibil prin media, cu diferite ocazii? Profesorii sunt cei mai periculosi pentru administratie, pentru ca se cred destepti si atot-stiutori. Unii sunt, dar doar in ceea ce priveste teoria. La practica sunt praf, doar ca nu-si dau seama

 • Lacramez mereu in fata acestui debut liric al domnului europarlamentar. Ce sensibilitate, cata melancolie !
  Aceasta sansa ratata ne va urmari tot restul istoriei noastre !
  Poate domnu europarlamentar ar dori sa imbratiseze scrisul. La talentul si priceperea sa ar putea scrie versuri nemuritoare. Unele ar putea fi vopsite pe tramvaie, in dreptul usii de urcare. In acest fel vor fi citite de toata lumea.

 • USR era totusi un partid in ascensiune dar de cand Chichirau a facut cea mai mare greseala de l-a adus pe Bodea, USR Iasi a scazut total la vot. Bodea va distruge si USR-UL pentru ca el distruge tot altceva nu stie sa fac decat sa distruga. A DISTRUS MULTI IESENI ACEST BODEA PUSCARIAS! Individul asta mai bine s-ar ascunde undeva sa nu mai auzim de el niciodata. Ce prost….. mai spera inca sa ajunga presedinte CJ Iasi. PLEACA MAI GUNOIULE IN COSUL DE GUNOI !

 • Nu mai visati cu ochii deschisi! Nimeni nu vrea binele tarii si a cetatenilor acesteia. Toti trebuie sa reprezinte unele interese. Nu reuseste nimeni sa se impuna si sa fie promovat daca nu face parte dintr-o gasca care urmareste sa se imbogateasca. USR- un balon de sapun care se va sparge in curand. Din pacate a reusit sa ii pacaleasca pe multi!!!!

 • „Ziaristule Peste”!
  Silviu Gurlui este doar Conferentiar universitar, NU Profesor universitar!
  Diferenta mare, ca intre Colonel si Maresal!

 • BODEA o sa ajungi presedinte la Consiliul Judetean Iasi cand va zbura porcul!!! cand va zbura porcul mai baiete? treci la distrus si USR-UL sobolan care distrugi tot, sugativa banului public, puscarias, termina liceul mai baiete. Pentru Chichirau avertisment: ai pierdut tot mai femeie daca ti l-ai adus pe NEMERNICUL BODEA IN USR, vei fi distrusa si tu de acest sobolan . PENTRU D-L GURLUI TOT RESPECTUL indiferent ca este Conferentiar sau Profesor universitar cum spuneti voi aici!

 • Johann, domnul profesor Silviu Gurlui e multtt peste ce e acuma in primarie, ca si consilieri nu mai spun. De a ajuns undeva ajuns cu siguranta a invatat si nu a dat spaga!!! Astfel de oameni trebuie, nu toti neavenitii, fara scoala, dar cu SCOALA VIETII.!

 • Ce fel de intelectual poti fi daca te complaci in compania unor infantili ca cei din USR? Niciun om cu putin discernamant nu ar intra in aceasta ceata de inepti, care cred ca sunt constituiti intr-un partid. Gestul profesorului este nu numai de onoare, ci unul normal, al unui OM normal. Cred ca nu se va razgandi, ca s-ar face de ocara.

 • Bre GELU, el e ciudat sau tu care postezi cu un nick ascuns si fara poza? Acrii tiis strugurii??? Tu cate poze ai bre,?? Invidia asta

Adauga un comentariu