Economic Local

Profi a contestat amenda dată de Garda de Mediu Iaşi

Publicat: 10 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Profi a contestat amenda dată de Garda de Mediu Iaşi

Unul dintre supermarketurile din Iaşi, sancţionat deseori pentru probleme privind protecţia mediului sau a consumatorilor, încearcă să scape de amendă în instanţă.

Deşi reporterii Bună Ziua Iaşi au descoperit, în zona Galata, în urmă cu câteva luni, tone de deşeuri provenite de la supermarketul Profi, aruncate la voia întâmplării pe spaţiul verde din acest cartier, iar supermarketul a fost sancţionat de comisarii de mediu pentru încălcarea legii, Profi a contestat amenda în instanţă.

Dosarul cu numărul 26105/245/2019 a fost înregistrat pe portalul Judecătoriei Iaşi în luna septembrie.

Problemele sesizate de mai mulţi localnici care au văzut cum maşini pline cu gunoaie erau descărcate pe domeniul public, în zonele verzi din apropierea caselor, au fost confirmate de autorităţi care au luat măsuri drastice şi au amendat firma cu 40.000 de lei.

În zona Galata erau aruncate de la documente şi ambalaje cu sigla magazinului Profi, până la resturi de materiale de construcţii şi deşeuri compostabile, toate fiind depozitate fără să se ţină cont de protecţia mediului înconjurător sau de legislaţia în vigoare.

Comisarii din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu-Comisariatul Judeţean (GNM-CJ), cei care au aplicat sancţiunile împotriva Profi, atrag atenţia că această activitate devine o practică din partea angajaţilor supermarketurilor, de aceea vor să o stopeze prin aplicarea măsurilor legale ce se impun în astfel de situaţii.

Adauga un comentariu