Prima pagină » National » Prognoză meteo 10 iunie. Vremea va fi în general instabilă
Prognoză meteo 10 iunie. Vremea va fi în general instabilă

Prognoză meteo 10 iunie. Vremea va fi în general instabilă

09 iun. 2020, 19:00,
în National

Vremea va fi în general instabilă. În cea mai mare parte a ţării, înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină şi posibil vijelii. În sud-est, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi doar pe arii restrânse, mai ales după-amiaza și seară. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în estul țării, unde vremea va fi călduroasă la amiază. Temperaturile minime se vor situa între 9 și 20 de grade.

În Bucureşti, vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse posibil moderate cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade. Începutul lunii iunie s-a dovedit a fi capricios, în ceea ce privește fenomenele atmosferice, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie emițând mai multe informări și avertizări meteo care au vizat foarte multe zone ale țării. Urmează o perioadă în care canicula va pune stăpânire pe România. A fost vorba despre instabilitate atmosferică accentuată, vijelii, cantități mari de precipitații și chiar grindină. Acum, ne pregătim pentru o vreme caldă, iar mercurul din termometre va urca vertiginos. Iar surpriza vine… din Rusia.

ANM în alertă. Fenomenele meteo extreme, semnal al încălzirii globale

Climatologul Roxana Bojariu a vorbit, acum câteva zile, despre fenomenele extreme din această perioadă și a precizat că acestea au o intensitate sporită. În ceea ce privește vara care urmează, climatologul a transmis că ar putea fi una cu temperaturi foarte ridicate și este posibil să avem chiar și… tornade.

„Dacă vorbim de fenomene extreme, chiar dacă sunt normale pentru perioada din an, intensitatea lor este mult mai mare decât cea cu care eram obișnuiți în umră cu câteva decenii. Ați văzut covorul de grindină care acoperă zone destul de întinse. Cantitatea de precipitații tinde să creeze mai mereu inundații. Lucrurile acestea sunt un semnal al efectului încălzirii globale la scările noastre regionale și locale”, a declarat la Gândul LIVE Roxana Bojariu, climatolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024