National

Prognoză meteo 12 iunie. Meteorologii indică temperaturi surprinzătoare!

Publicat: 12 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prognoză meteo 12 iunie. Meteorologii indică temperaturi surprinzătoare
Prognoză meteo

Meteorologii indică temperaturi surprinzătoare! Specialiștii susțin că termometrele vor arăta chiar și 31 de grade Celsius în unele regiuni ale României. De asemenea, se arată că furtunile și aversele de ploaie vor mai apărea în această perioadă.

Vremea în București

În Capitală, maxima va atinge 3 de grade Celsius. Specialiștii au anunțat și o aversă de ploaie sau furtună. Pe timpul nopții, minimele vor fi de 18 grade Celsius, alături de câteva furtuni. Ziua de miercuri, 12 iunie, aduce vânturi din zona de est-nord-est cu 11 km/h și cu rafale de 15 kmh. Pe timpul nopții, vântul va veni din zona de nord a teritoriului României, cu 6 km/h și cu rafale de 13 km/h.

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor”, arată ultima avertizare a meteorologilor de la Administrația Nnațională de Meteorologie. Intervalul de valabilitate a acesteia este cuprins între orele 10:00-23:00.

Vremea în restul țării

În Iași, maxima atinge 31 de grade Celsius, iar minima ajunge la 18 grade Celsius. Desigur că nici aici furtunile nu vor lipsi din peisaj. În Constanța, meteorologii au anunțat că cerul va fi parțial însorit, iar maxima va fi de 29 de grade Celsius. Pe timpul nopții, se vor înregistra doar 21 grade Celsius. Cei din Cluj au parte de temperaturi de până la 29 de grade Celsius pe timpul zilei, noaptea urmând să ajungă la minima de 16 grade Celsius, alături de o aversă de ploaie sau furtună.

„În Oltenia, vestul și sudul Munteniei, nordul Moldovei, local în Transilvania și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp„, arăta ultimul cod galben emis de ANM.

Începutul lunii iunie s-a dovedit a fi capricios, în ceea ce privește fenomenele atmosferice, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie emițând mai multe informări și avertizări meteo care au vizat foarte multe zone ale țării. Urmează o perioadă în care canicula va pune stăpânire pe România. A fost vorba despre instabilitate atmosferică accentuată, vijelii, cantități mari de precipitații și chiar grindină. Acum, ne pregătim pentru o vreme caldă, iar mercurul din termometre va urca vertiginos. Iar surpriza vine… din Rusia.

 

Adauga un comentariu