National

Prognoză meteo 15 iunie. Instabilitatea atmosferică va fi în continuare accentuată

Publicat: 15 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prognoză meteo 15 iunie. Instabilitatea atmosferică va fi în continuare accentuată
Prognoză meteo

Instabilitatea atmosferică va fi în continuare accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud, în centru și în zonele montane. Vor fi perioade cu înnorări, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor fi însemnate.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade în Maramureș, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade. În Bucureşti, vremea va fi în continuare în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, posibil moderate cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

Începutul lunii iunie s-a dovedit a fi capricios, în ceea ce privește fenomenele atmosferice, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie emițând mai multe informări și avertizări meteo care au vizat foarte multe zone ale țării. Urmează o perioadă în care canicula va pune stăpânire pe România. A fost vorba despre instabilitate atmosferică accentuată, vijelii, cantități mari de precipitații și chiar grindină. Acum, ne pregătim pentru o vreme caldă, iar mercurul din termometre va urca vertiginos. Iar surpriza vine… din Rusia.

ANM în alertă. Fenomenele meteo extreme, semnal al încălzirii globale

Adauga un comentariu