National

Prognoză meteo 27 mai. Vremea se anunță rece în cea mai mare parte a țării

Publicat: 26 mai 2020

Meteorolologii au emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 27 mai 2020. La București sunt așteptate averse și furtuni cu fulgere, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, iar la munte cantitățile de apă vor fi însemnate. În plus, vremea se anunță rece în cea mai mare parte a țării.

Meteorologii anunță că în prognoza meteo de miercuri, 27 mai 2020, vor cădea averse de ploaie pe spații extinse în Moldova, sudul Transilvaniei, vestul Munteniei și Dobrogea, iar local în celelalte regiuni. De asemenea, din nou în nordul Moldovei și la munte cantitățile de apă așteptate a se acumula vor fi ceva mai însemnate, de până la 25-30 de mm.

La munte, vântul va sufla moderat, în Bărăgan, vestul Banatului și al Crișanei și slab, cel mult până la moderat în restul zonelor țării. Vremea de miercuri indică faptul că temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 18 grade în Transilvania și Maramureș, 18-23 de grade vor fi în Banat, Crișana și Oltenia, cu cele mai ridicate valori așteptate în sud-vestul Banatului. În Muntenia, Dobrogea și Moldova, temperaturile se vor încadra între 16-21 grade.

În Capitală, vor fi averse, tunete, fulgere și chiar căderi de grindină, iar temperaurile maxime vor fi de 19°C…20°C. Cerul va fi acoperit de nori atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Vântul va sufla cu 6 km/h dinspre N, în rafale de 32 km/h pe timpul zilei. Pe timpul nopții ploile în Capitală vor continua. Minima nopții va fi de 10°C, iar vântul va sufla cu 7 km/h dinspre N, cu șanse de precipitații de 45%.

La munte, ploile vor continua atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Maxima zilei va fi de 12 grade C, în timp ce temperaturile minime coboară până la 6 grade C. Vântul va fi de 6 km/h dinspre NV pe timpul zilei, iar pe timpul nopții de 3 km/h dinspre NV. De asemenea, cantitățile de apă care vor cădea vor fi însemnate – 6 L/m pătrat pe timpul zilei și 5 L/m pătrat pe timpul nopții.

Adauga un comentariu