National

Prognoza meteo ANM 6 decembrie. Vremea se răcește considerabil

Publicat: 06 dec. 2020
Prognoză meteo 6 decembrie 2020
Prognoză meteo 6 decembrie 2020

Suntem deja în prima săptămână de iarnă, însă acest anotimp rece și-a făcut apariția în țara noastră cu mai mult timp în urmă. Deși mai avem parte și de temepraturi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, veștile nu sunt deloc bune pentru ziua de duminică. Vremea se răcește considerabil chiar pe 6 decembrie, de alegerile parlamentare.

Temperaturi scăzute pe 6 decembrie
Sâmbătă, vremea a fost foarte călduroasă în majoritatea regiunilor din țară, maximele ajungând chiar și la 17 grade celsius în unele zone. Cu toate acestea, temperaturile scad duminică, 6 decembrie, în ziua alegerilor parlamentare.

Scăderile nu vor fi unele drastice, conform Administrației Naționale de Meteorologie, ci chiar vom avea parte de valori termice neobișnuit de mari pentru intervalul în care ne aflăm. Totuși, sunt semnalate înnorări persistente și cantități însemnate de precipitații în cea mai mare parte a teritoriului, ceea ce ar putea reprezenta chiar un dezavantaj pentru scrutin, oamenii având tendința să stea acasă și să nu meargă la vot din cauza vremii. În plus, se mai adaugă și teama de nemilosul virus al momentului.

Vremea va fi închisă în toată țara, iar vântul va sufla cu putere, în special la munte, cu rafale de peste 80-100 km/h în Carpații Meridionali și peste 55-65 km/h în sudul Banatului. Sunt anunțate cantități mari de ploaie în zona Olteniei, iar pe spații restrânse va ploua și în Muntenia, Dobrogea și zona de sud a Moldovei. Vremea va fi rece și în noaptea de sâmbătă spre duminică.

La munte va ninge, în special spre seară, în Carpații Meridionali.

Singurele zone în care soarele va fi prezent pe cer sunt cele din vest și nord-ves. Aici sunt anunțate temperaturile cele mai ridicat, maximele ajungând până la 14-15 grade Celsius. Aceste vești bune sunt pentru Maramureș, Banat și zona Crișanei.

Vremea se răcește și în București, iar maxima va fi în jurul valorii de 7 grade Celsius, cu ploaie și vânt puternic.

Adauga un comentariu