National

Prognoză meteo. Cum va fi vremea de Revelion și în prima zi a noului an

Publicat: 31 dec. 2020
Mai multe fenomene meteorologice
Vremea în România

Vremea este bună joi pentru cei care iubesc căldură, pentru că meteorologii au prognozat, din nou, temperaturi crescute pentru ultima zi din an. În cea mai mare parte a ţării, temperatura maixmă va ajunge la 17 grade Celsius, potrivit meteorologilor.

Astfel, în ţară va fi cald joi, pe 31 decembrie, cu temperaturi între 7 şi 17 grade, mai ales în regiunile sud-estice, unde până să apară ploile, cerul rămâne variabil.

17 grade, pe 31 decembrie 2020

Aşadar, veştile sunt bune şi pentru cei care iubesc ploaia, pentru că va ploua în mai multe regiuni din ţară, inclusiv în jumătatea de sud. Vântul va sufla cu putere în zona montană înaltă, unde ANM a anunţat şi ninsori. La altitudini mai joase, sunt aşteptate precipitaţii mixte şi se poate depune polei.

La Cluj şi Caraş-Severin, meteorologii au anunţat vânt puternic, cu rafele de peste 90 km pe oră, dar în zonele montane. Anul viitor începe cu vreme plăcută, meteorologii anunţând temperaturi maxime de 13 grade.

Prognoza meteo de Revelion este gata. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni, specialiștii anunțând o vreme deosebit de caldă până pe data de 8 ianuarie.

Prognoza meteo de Revelion arată că la trecerea dintre ani va fi o vreme caldă pentru această dată, dar va ploua mult, cu precădere în perioada 29-31 decembrie.

Prognoza meteo de Revelion. Vremea la munte

În cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa peste cele climatologic specifice acestei perioade din iarnă. Valorile cele mai ridicate vor fi între 28 şi 31 decembrie, când se vor înregistra, în medie, maxime de 1…8 grade şi minime de -4…4 grade, iar în jurul datei de 1 ianuarie regimul termic va fi caracterizat de valori diurne de -3…4 grade şi nocturne de -6…0 grade (cu temperaturi mai mici decât acestea la altitudini de peste 1700 m).

În ultimele zile, după data de 8 ianuarie, este estimată o răcire a vremii ce poate determina valori mai apropiate de cele normale în prima decadă a lunii ianuarie. Între 28 şi 31 decembrie vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ în cea mai mare parte a zonei montane, dar cu precădere în masivele vestice; vor fi ploi şi lapoviţă şi doar la altitudini mari temporar şi ninsori. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi din nou în creştere după data de 4 ianuarie.

Adauga un comentariu