National

Prognoză meteo. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Publicat: 18 oct. 2020
Vremea
Vremea

Vremea va fi în general frumoasă, iar în orele amiezii deosebit de caldă pentru această dată, cu precădere în regiunile intracarpatice. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zonele joase de relief din centrul, sudul și estul țării, unde în primele ore ale intervalului și pe arii în general restrânse noaptea, va fi nebulozitate joasă sau ceață, cu totul izolat posibil asociată trecător cu burniță. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 28 de grade, cu cele mai mari valori în sud-vest, iar minimele vor fi cuprinse între -2…0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 14 grade în Dealurile de Vest.

În Bucureşti, valorile termice se vor menține mai ridicate decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi mai mult senin, exceptând primele ore ale zilei, apoi foarte probabil și sfârșitul intervalului, când va fi nebulozitate stratiformă sau ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade.

Săptămâna 19 – 26 octombrie 2020

Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, în regiunile estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice și la munte.

Săptămâna 26 octombrie – 2 noiembrie 2020

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 2 – 9 noiembrie 2020

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval, va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 9 – 16 noiembrie 2020

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor deficitare în regiunile extracarpatice.

Observații: Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Adauga un comentariu