National

Prognoză meteo. Cum va fi vremea în weekend?

Publicat: 15 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prognoză meteo. Cum va fi vremea în weekend

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru 15-16 februarie. Potrivit acestora weekend-ul va veni cu vreme frumoasă și cu temperaturi peste cele specifice perioadei. Iată ce valori termice se vor înregistra în țară, dar și în Capitală.

Meteorologii anunță că în acest weekend ne așteaptă o vreme caldă, însă cerul va avea unele înnorări și precipitații în prima parte a zilei de sâmbătă, și local și la noapte, în sudul, estul și centrul teritoriului. În Maramureș sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Valorile termice maxime vor urca până la 13 grade Celsius, iar la începutul săptămânii și mai mult de atât, 15, chiar 16 grade la amiază.

În weekend, vremea va deveni din ce în ce mai frumoasă. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra sâmbătă în jumătatea sudică a teritoriului, unde maximele se vor situa, în general, între 10 și 13 grade. În celelalte regiuni vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 5 și 9 grade Celsius.

”Duminică, vremea va deveni din ce în ce mai frumoasă. Temperaturi maxime mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. În zona Capitalei, o vreme din ce în ce mai frumoasă. Dacă astăzi (n.r. vineri, 14 februarie), spre seară, e posibil să plouă slab, trecător poate chiar și mâine, dar foarte slab și de scurtă durată, duminică va fi vreme frumoasă”, a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM.

Cum va fi vremea în Capitală

Sâmbătă, 15 februarie, bucureștenii vor avea parte de valori termice maxime de 11 grade Celsius și de un cer cu nori și soare. Până la lăsarea serii, temperaturile vor scădea până la valoarea de 1 grad Celsius. Noaptea cerul va fi înnorat, iar vântul își va face prezența suflând cu rafale de 6 km/h în partea de nord-vest a teritoriului.

Duminică, 16 februarie, valorile termice vor atinge ca și în ziua precedentă, temperaturi maxime de 11 grade Celsius. Cerul va fi parțial însorit, iar vântul își va face din nou simțită prezența în zona de sud-vest, acolo unde va sufla cu rafale cuprinse ăntre 6…11 km/h. Spre seară, mercurul din termometre se va situa la valoarea de 0 grade Celsius, însă cerul va fi senin.

Adauga un comentariu