Actualitate

Prognoza meteo de duminică, 5 mai 2024. Previziunile ANM pentru astăzi

Publicat: 05 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prognoza meteo de duminică 5 mai 2024. Previziunile ANM pentru astăzi
Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 26 de grade, mai scãzute pe litoral şi în deltã unde vor fi cuprinse între 16 şi 19 grade

Azi, în jumãtatea de vest a ţãrii vremea va fi uşor instabilã şi mai ales dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii se va manifesta prin înnorãri temporare, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 26 de grade, mai scãzute pe litoral şi în deltã unde vor fi cuprinse între 16 şi 19 grade.

Prognoza meteo 5 mai 2024

La noapte, în ţară, cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri la munte, precum şi în regiunile sud-vestice. Vor fi averse slabe, însoţite în primele ore ale intervalului de descãrcãri electrice, local în Oltenia şi în Carpaţii Meridionali, izolat în Banat, Carpaţii Occidentali şi posibil în Muntenia şi Crişana.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, pânã în jurul valorii de 1 grad. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţã.

În ţară, în jumãtatea de vest a ţãrii vremea va fi uşor instabilã şi mai ales dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii se va manifesta prin înnorãri temporare, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, la deal şi la munte şi pe arii restrânse în zonele mai joase de relief.

Izolat cantitãţile de apã vor depãşi 15…20 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene posibile izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 26 de grade, mai scãzute pe litoral şi în deltã unde vor fi cuprinse între 16 şi 19 grade. Temperaturile minime se vor situa între 2 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în Dealurile de Vest.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasã. Cerul va fi variabil, mai mult senin seara şi noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã 10…11 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 8 grade.

Prognoza meteo 6 mai 2024

În ţară, valorile termice vor fi în creştere faţã de intervalul anterior, astfel cã vremea va deveni mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, dar se va menţine şi uşor instabilã. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, mai ales dupã-amiaza şi seara, la deal şi la munte, local în nord şi izolat în restul teritoriului.

Pe suprafeţe mici cantitãţile de apã vor depãşi 10…15 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 de grade, mai scãzute pe litoral şi în deltã unde vor fi între 15 şi 19 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade.

În Bucureşti, valorile termice vor fi în creştere faţã de intervalul anterior, astfel cã vremea va deveni mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 10…13 grade.

Adauga un comentariu