National

Prognoza meteo. Meteorologii anunţă ploi în următoarele zile

Publicat: 17 apr. 2021
femeie care merge pe strada cu umbrela din cauza ploii
Vremea nu se va stabiliza în următoarea perioadă şi va fi capricioasă şi weekendul acesta

Vremea nu se va stabiliza în următoarea perioadă şi va fi capricioasă şi weekendul acesta. Temperaturile vor fi scăzute şi săptămâna viitoare, însă, vestea bună este că nu vor fi negative. Ploile vor fi prezente în cea mai mare parte a ţării.

Alina Șerban, meteorolog ANM, a anunţat, în exclusivitate la Antena 3, că vremea se va menţine mohorâtă şi va ploua, însă, vestea bună este că temperaturile minime vor fi pozitive în aproape toată ţara.

”Această masă de aer rece se va menţine şi în următoarele două zile, astfel că temperaturile vor fi modeste. Temperaturile minime vor fi pozitive în aproape toată ţara. Sisteme noroase vor traversa teritoriul ţării noastre şi vor determina apariţia ploilor în majorittatea regiunilor. Este foarte probabil ca aceste ploi să determine şi cantităţi mai importante de apă, iar în zonele montane vom mai întâlni precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, a anunţat Elena Mateescu, meteolog ANM.

Zonele în care va ploua

Aşadar, cerul va prezenta înnorãri şi va ploua în Banat, Oltenia, local în Crişana şi Muntenia, pe arii restrânse în Transilvania şi Dobrogea, iar în celelalte regiuni doar cu totul izolat.

La munte, cu precãdere în zona Carpaţilor Meridionali, se vor semnala precipitaţii mixte. Pe spaţii mici, prin cumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 10…15 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri în zona montanã înaltã şi în sudul Banatului.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Cum va fi vremea duminică

Vremea va fi în general închisã şi în cea mai mare parte a ţãrii cu mult mai rece decât în mod normal pentru aceastã perioadã. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade, iar cele minime se vor situa între -1 şi 7 grade.

Temporar, cu precãdere pe parcursul zilei, va ploua în toate regiunile, iar la munte se vor semnala precipitaţii mixte. Izolat, cantitãţile de apã vor depãşi prin cumulare 15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane precum şi local în sud-vestul, sudul şi centrul teritoriului.

Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

Adauga un comentariu