National

Prognoză meteo pentru următoarea perioadă

Publicat: 06 sept. 2020

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, intervalul 7 septembrie – 5 octombrie 2020. Meteorologii anunță că temperaturile vor fi, în general, mai mari decât cele normale pentru următoarele patru săptămâni, potrivit prognozei meteo. În prima săptămână va ploua mai puțin decât în mod obișnuit, apoi va ploua mai mult, cu precădere în jumătatea sudică a țării.

Prognoza meteo 7 – 14 septembrie 2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în sud-vest.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Vremea 14 – 21 septembrie 2020

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice. Excepție vor face regiunile vestice și nordvestice, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile sudvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, potrivit ANM.

Prognoza meteo 21 – 28 septembrie 2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 28 septembrie – 5 octombrie 2020

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea sudică.

Prognoză meteo specială pentru București

Pentru astăzi, 4 septembrie, meteorologii avertizează că în București va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 15 … 20 l/mp.

Temperatura maximă scade semnificativ față de joi și ajunge la 22 de grade.

Vineri până la ora 23.00 vor fi înnorări accentuate și va ploua în Capitală.

Ploile vor avea și caracter de aversă, și posibil vor fi însoțite de descărcări electrice.

Îndeosebi prin acumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate – acestea depășind în medie 15 … 20 l/mp.

Temperatura maximă, în scădere semnificativă față de ziua anterioară va fi de 21… 22 de grade.

Adauga un comentariu