National

Prognoza meteo pentru weekend. Temperaturile vor fi crescute, dar vor apărea averse în unele zone

Publicat: 01 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prognoza meteo pentru weekend. Temperaturile vor fi crescute dar vor apărea averse în unele zone
Vremea 21 – 27 septembrie 2020: A fost ultimul weekend călduros!

Meteorologii au emis prognoza pentru weekendul 1-2 august. Temperaturile vor fi crescute, dar vor apărea averse în unele zone. Iată cum va fi vremea în ţară.

Prognoza meteo pentru următoarele două zile

Potrivit ANM, sâmbătă, 1 august, vremea va fi călduroasă, local în sud și în sud-est, în orele amiezii, chiar dacă valorile termice vor continua să scadă în toate zonele țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara când local la munte, îndeosebi în Carpații Meridionali și izolat în celelalte regiuni vor fi averse ce vor putea avea și caracter torențial și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-vestul și estul teritoriului, dar și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade Celsius, iar cele minime, în general, între 11 și 21 de grade Celsius. Vremea în Capitală. În Bucureşti, vremea va fi călduroasă în orele amiezii, deși valorile termice vor fi în scădere față de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 de grade.

Prognoza meteo duminică, 2 august

Vremea se va încălzi ușor în toată țara, maximele putând ajunge la 34-36 de grade Celsius în Banat și în sud-vestul Olteniei, nefiind exclusă chiar și temperaturi de 37 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi din nou pronunțat în aceste zone, însă spre seară în sud-vestul țării sunt așteptate furtuni cu frecvenţe descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului și grindină de dimensiuni mici și medii, iar cantitățile de apa pot ajunge local la 10-15 mm și izolat la 20-30 de mm.

În Transilvania, Moldova, Muntenia și Dobrogea vremea va rămâne frumoasă pe tot parcursul zilei, iar temperaturile vor fi cu 1-2 grade mai scăzute că în Banat și Oltenia, dar pot atinge totuși pragul de 35 de grade Celsius în special în sudul Transilvaniei și al Munteniei. Vremea pe litoral 1-2 august: Pe litoral, vremea se va menține frumoasă, iar temperaturile vor fi aproape identice cu cele de sâmbătă (în jur de 29 de grade Celsius), singura diferență fiind atenuarea intensificărilor vântului. Apa mării va avea 24-25 de grade Celsius.

Vremea la munte 1-2 august: Şansele pentru averse de ploaie vor fi aproape nule. Temperaturile vor fi plăcute, cu valori cuprinse între 23-25 de grade Celsius, la altitudinea de 1.000 de metri și în jur de 17-18 grade Celsius, la 1.500 de metri.

Adauga un comentariu