Local

Program de educație financiară pentru elevii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași! Banca Națională a României este partener în proiect

Publicat: 18 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Program de educație financiară pentru elevii Liceului Teoretic de Informatică Grigore Moisil Iași Banca Națională a României este partener în proiect
Programul de educație financiară derulat în parteneriat cu Banca Națională a României este coordonat în LIIS de prof. drd. Maria Rados și promovează învățarea conceptelor financiare de bază care vor fi aplicate toată viața de către elevi

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași derulează, în parteneriat cu Banca Națională a României (BNR), un program de educație financiară care presupune activități ca organizarea de vizite pentru elevi și cadre didactice la sediul Băncii Naționale a României, derularea de către experții BNR a unor activități și evenimente de educație financiară, susținute în parteneriat cu profesorii diriginți, participarea reprezentanților Băncii Naționale a României la mese rotunde cu elevii și profesorii din LIIS în vederea identificării nevoilor concrete de educație financiară, dar și altele

Programul de educație financiară derulat în parteneriat cu Banca Națională a României este coordonat în LIIS de prof. drd. Maria Rados și promovează învățarea conceptelor financiare de bază care vor fi aplicate toată viața de către elevi.

Educație financiară pentru elevi

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași derulează, în parteneriat cu Banca Națională a României (BNR), un program de educație financiară care presupune următoarele activități: organizarea de activități bazate pe metode inovative de învățare, cu orientare practică – workshop-uri, dezbateri interactive, studii de caz și proiecte de cercetare-dezvoltare.

 „Oamenii educați financiar sunt responsabili și vor lua cele mai bune decizii atunci când trebuie să împrumute, să investească, să cheltuiască chibzuit sau să facă economii”, completează doamna profesoară Maria Rados. Programul se va derula pe parcursul lunilor octombrie, noiembrie și decembrie la toate clasele, atât de gimnaziu, cât și de liceu.

Elevii sunt curioși și bucuroși de această oportunitate.

„Ne bucură că avem această oportunitate de a învăța din școală cum să ne gestionăm resursele financiare”, remarcă o elevă din clasa a X-a.

Mai mult, unii dintre ei chiar conștientizează cât de importantă este educația financiară.

„Ne-am dori ca părinții să ne consulte și pe noi atunci când doresc să facă un împrumut pentru că anumite decizii financiare vor influența bugetul familiei și este important să ne spunem și noi punctul de vedere. De multe ori părinților li se pare important să achiziționeze un bun, dar poate noi ne dorim să petrecem mai mult timp împreună sau să investim în învățarea unei limbi străine ori în dezvoltarea noastră”, adaugă un elev din clasa a IX-a.

Lecție națională, în parteneriat cu Banca Națională

Astăzi, marți, 18 octombrie 2022, clasele a V-a B, a V-a C, a VI-a A, a VIII-a B, a X-a C și a XII-a D vor participa online la lecția națională de educație financiară din cadrul programului Să vorbim despre bani și bănci, susținută de Banca Națională a României, sub coordonarea reprezentantului regional al Băncii Naționale – doamna Magda Puiu.

„Suntem deschiși să investim în creșterea responsabilității deciziilor pe care le iau elevii noștri în prezent sau pe care le vor lua în viitor. Avem mare încredere în calitatea gândirii acestora și ne preocupă să le construim atitudini adaptate realităților financiare prezente și să îi pregătim pentru a aborda situații de criză economică sau momente potrivite pentru investiții. Elevii au nevoie de aceste contexte de învățare și dezvoltare, de comunicarea cu experți din domeniul educației financiare”, afirmă prof. dr. Adina Romanescu, directorul Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Adauga un comentariu