Eveniment-Social

Program de instruire de acordare a primului ajutor în şcolile ieşene

Publicat: 11 nov. 2019

Program de instruire de acordare a primului ajutor  Începând cu acest an școlar, încă două instituții de învățământ vor face parte din programul de instruire continuă a elevilor privind acordarea primului ajutor până la sosirea ambulanței.

Elevii din cadrul Colegiului ”Richard Wurmbrand” Iași și Liceului Tehnologic Agricol ”Mihail Kogălniceanu” Miroslava vor avea parte de instruire în acordarea primului ajutor premedical pe tot parcursul anului școlar 2019/2020, proiectul fiind finanțat de Amazon România, BASF România și Asociația Salvează o Inimă!

Program de instruire de acordare a primului ajutor  Proiectul inițiat de către Serviciul Voluntar de Ambulanță în anul 2018, a fost desfășurat în primă fază doar la Școala Gimnazială Spectrum Iași, unde a fost primit ca o noutate extraordinară, atât de către elevi, cât și de personalul didactic, dar și de părinți.
Ulterior, acest proiect a fost extins la alte 4 licee din județul Iași, iar în paralel la susținerea proiectului s-a alăturat și Asociația La Băcănie amplasând urne pentru donații în magazinele partenere.

Instituțiile de învățământ care fac parte din proiect sunt:
– Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași;
– Liceul Teoretic ”Lascăr Rosetti” Răducăneni;
– Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași;
– Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi;
– Liceul ”Miron Costin” Iași;
– Colegiul ”Richard Wurmbrand” Iași;
– Liceul Tehnologic Agricol ”Mihail Kogălniceanu” Miroslava.

În continuare pot fi solicitate prezentări de prim ajutor pentru elevii din ciclul gimnazial, clasele V-VIII, la adresa contact@ambulanta.life, aceste prezentări sunt efectuate cu titlu gratuit și în limita timpului disponibil pe care le au echipajele trimise spre instituția solicitantă.

Totodată, pe tot parcursul anului 2019 și 2020, echipajele SVA în colaborare cu IPJ Iași – Poliția Municipiului Iași – Biroul Rutier, vor efectua acțiuni ocazionale privind distribuirea truselor de prim ajutor ce ar trebui să fie obligatoriu în dotarea fiecărui autovehicul care circulă pe drumurile publice.loading...

Adauga un comentariu