Local

Programul examenului de Rezidențiat din acest an, de la Iași

Publicat: 19 nov. 2019

Înscrierile pentru examenul de rezidențiat se încheie azi. Pentru acest an, Ministerul Sănătății a scos la concurs aproape 5.000 de posturi pe trei domenii de pregătire. Listele cu toți candidații înscriși vor fi transmise până vineri.

Ministerul Sănătății organizează, pe 8 decembrie, examenul de intrare în Rezidențiat. Sunt scoase la concurs aproape 5.000 de posturi pe trei domenii de pregătire.

La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în 6 centre universitare: Iași, București, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Mureș și Timișoara. Este aceeași metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Anul acesta sunt scoase la concurs 4.710 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire. Sunt 3.960 locuri și posturi la domeniul medicină, 398 medicină dentară și 256 farmacie și 96 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie ( MApN, Ministerul Justiției și MAI).

Pentru această sesiune, Ministerul Sănătății a suplimentat cu 558 numărul posturilor și locuri pe domeniul medicină, față de numărul de absolvenți.

Înscrierea candidaților a început în data de 7 noiembrie și se va finaliza în 19 noiembrie.

Transmiterea listelor cu candidații înscriși de către direcțiile de sănătate publică la Ministerul Sănătății se va face până cel târziu 22 noiembrie 2019.

Calendarul examenului

În perioada 17-19 decembrie 2019 se va face alegerea posturilor/locurilor de candidați în funcție de punctajul obținut.

Între 6-14 ianuarie 2020, viitorii rezidenți vor semna contractele individuale de muncă cu unitățile sanitare. Între 14-16 ianuarie se va face repartiția pe clinici de pregătire.

Încadrarea în unitățile medicale ca rezidenți este prevăzută în 1 februarie 2020.

Adauga un comentariu