Local

Peste 100 de designeri, prezenți la Romanian Fashion Week. Cel mai mare eveniment dedicat industriilor creative din UE, la Iași – FOTO

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Peste 100 de designeri prezenți la Romanian Fashion Week. Cel mai mare eveniment dedicat industriilor creative din UE la Iași - FOTO
Cel mai mare eveniment dedicat industriilor creative din UE are loc la Iași

Romanian Creative Week organizează joi, 23 mai 2024, de la ora 11.00, în Skin Music Lounge, din incinta Palas Iaşi o conferinţă de presă privind prezentarea evenimentelor programate în cea de-a doua parte a calendarului RCW 24.

Între acestea: Romanian Fashion Week, New Media, Sustenabilitate şi Comunităţi Creative, precum şi multe alte surprize pregătite de organizatorii celui mai mare eveniment dedicat industriilor creative din UE, care are loc la Iaşi, în perioada 15-26 mai 2024.

La conferinţa de presă sunt invitaţi artişti, curatori, organizatori şi parteneri ai RCW 24.

„A doua conferinţă este cea care marchează începutul Romanian Creative Week. De la ora 8.00 începând de vineri, vor fi două evenimente în Grădinile Palas. Vă așteptăm la podium locurile sunt insuficiente cererea este foarte mare. Noroc că avem o astea de locație. Locația este deschisă tuturor am instalat panouri mult mai mari faţă de anul trecut. Din grădinile Palas se va vedea tot ce se întâmplă pe podium. Pot să vă spun că vineri începem cu tinerii designeri. Avem peste 100 de designeri prezenţi la Romanian Fashion Week. Sper să fiți alături de ei să îi aplaudați, sunt la început de carieră iar pentru ei înseamnă un vis împlinit. Iaşul este grozav. Este ediția la care avem cel mai mare trafic de telespectatori. Iaşul se decupează ca cel mai ospitalier oraş din România pentru evenimente creative”, a transmis Irina Schrotter.

În Sala Voievozilor este primarul Mihai Chirica şi președintele CJ, Costel Alexe, într-o conferinţă de sustenabilitate. Romanian Creative Week a înființat anul acesta și un domeniu de sustenabilitate.

În cadrul conferinței de presă sunt prezenți Lucian Broscehean, curator, Sorin Stratulat Ovidiu Buta, Mourice Munteanu, Andrei Pozlac.

„Vă urez bun venit la Palas. Vă asigur că logistica este pregătită de fiecare dată noi reușim să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. RCW este un eveniment de amploare care ne onorează. Noi avem o infrastructură de talente fantastică dar fără un instrument care să îl pună în valoare nu ar fi fost posibil. Noi ne-am pregătit și pentru un trafic mai mare decât cel de anul trecut. În 2 zile am avut peste 250 de mii de spectatori”, a spus Gabriel Iațcu.

„Ce uităm noi când vorbim de moda din Iaşi este că suntem în anul 25. De 25 de ani venim la Iași. Tocmai pentru că este o cifră interesantă toate evenimentele pe care le curatorez au o temă de început de modă. Cum arăta moda în urmă cu 15-20 de ani și cumva se leagă și de lansarea celei de a treia cărţi ale mele. În rest ca de obicei avem o selecție foarte atentă la secțiunea de Romanian Designers. În total vor fi 400 de ținute”, a transmis Ovidiu Buta.

„Pentru mine venirea la Iaşi în fiecare an este ca venirea la o a doua casă”, a transmis Lucian Broscățean.

Comentarii
  • Aha. Deci astia sunt vinovatii pentru disparitia femeilor de pe strada, care arata ca femeile. Din cauza lor aveam dubii referitoare la identitatea sexuala, cand privim pe cineva pe strada, din spate. Ma rog, la unii/unele dubiile persosta si cand le privesti din fata.
    Asadar, multa m*ie designerilor.

Adauga un comentariu