National

Programul „Școala după școală“: Cum se vor recupera orele și câți bani vor primi profesorii

Publicat: 07 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Programul Școala după școală Cum se vor recupera orele și câți bani vor primi profesorii
Scenariul de funcționare a unităților de învățământ se stabilește în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcțiile de Sănătate Publică

Programul național pilot de tip „Școala după școală” va fi lansat de Ministerul Educației pentru elevii până la clasa a VIII-a inclusiv. Prin intermediul acestui program, elevii vor putea recupera material. Pentru aceste ore în plus, profesorii vor primi 100 lei/oră, tarif brut.

Pentru a veni în ajutorul elevilor și cadrelor didactice, Ministerul Educației a emis ordinul de completare a normelor metodologice de aplicare a programului național pilot de tip „Școala după școală”, pentru elevii până la clasa a VIII-a inclusiv.

Programul „Școala după școală“:

Ordinul prevede o flexibilizare a programului pentru activitățile remediale permițând școlilor să organizeze programul fără o aprobare a inspectoratului școlar. În plus, pentru a veni în sprijinul elevilor ce vor urma programul remedial în școala în care sunt înmatriculați, se va considera din oficiu unități organizatoare toate unitățile de învățământ în care se poate organiza cel puțin o grupă de elevi.

Ordinul mai prevede ca în program să fie cuprinsă necondiționată de termene, a elevilor, într-un mod continuu și adaptat nevoilor acestora. Părinții sau reprezentanții legali ai elevilor pot depune solicitările de cuprindere a acestor elevi în program, în mod continuu, până la data de 25 ale fiecărei luni.

Bani mai mulți pentru profesori

Programul orar al activităților remediale se va stabili la nivelul unității de învățământ, de către cadrul didactic, cu consultarea elevilor și a părinților sau reprezentanților legali ai acestora;

Activitățile de învățare remedială desfășurate în cadrul programului national pilot de tip ”Școală după școală”, prestate de cadrele didactice, sunt remunerate cu suma de 100 lei/ oră – tarif brut.

La școală, până la pragul de 6 la mie

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că elevii vor putea merge la școală pentru ore remediale, până la pragul de 6 la mie, asta chiar dacă scenariul este verde, galben sau roșu. Ministerul Educației a anunțat printr-un comunicat de presă că elevii vor putea merge la școală pentru ore remediale, indiferent de clasa și indiferent de scenariu, până la pragul de 6 la mie.

Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică,  cu excepția depășirii pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat.

În situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de  3/1.000 de locuitori dar mai mică de 6/1000 de locuitori participarea la ore este cu prezență fizică în unitatea de învățământ pentru:

– toți preșcolarii și elevii din învățământul primar,

– elevii din clasele a VIII-a,  a XII-a , a XIII-a și  elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în  respectivele clase terminale;

În localitățile caratinate, școală online

La nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și activitatea didactică se desfășoară exclusiv online.

Este permisă organizarea cu prezența fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori a:

– simulărilor examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali;

– evaluărilor naționale;

– orelor remediale pentru toate clasele.

Adauga un comentariu