Local

Proiect al Direcției Locale de Evidență a Persoanelor: facilitare obținere viză de reședință

Publicat: 29 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proiect al Direcției Locale de Evidență a Persoanelor facilitare obținere viză de reședință
Căror persoane le este adresată campania DLEP Iași

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași a demarat o nouă campanie printre cei care locuiesc în căminele universităților și liceelor din municipiu. Reprezentanții DLEP Iași au arătat că cei care doresc să obțină vize de reședință pot solicita acest lucru mult mai ușor.

„În municipiul Iași se află peste 55 de unități de cazare în comun, majoritatea fiind cămine ale liceelor și universităților. Având în vedere numărul mare de vize de reședință eliberate anual, de la începutul anului 2020, persoanele care solicită stabilirea reședinței pot depune cererea și pe baza bonului de ordine cu litera R, având prioritate la Biroul nr. 3”, a spus Marius-Constantin Bodoga, directorul executiv al DLEP Iași.

Acesta a explicat și pașii pe care un solicitant trebuie să-i parcurgă.

„Pentru înscrierea mențiunii de stabilire a reședinței în actul de identitate, persoana interesată se adresează serviciului de evidență a persoanelor pe raza căruia locuiește temporar, completând în acest sens cererea pentru înscrierea în actul de identitate a mențiunii privind stabilirea reședinței, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 19, la care anexează o serie de documente”, a mai spus Marius Bodoga.

Peste 1.000 de solicitări

Cei interesați trebuie să vină cu actul de identitate în care urmează a se înscrie mențiunea de stabilire a reședinței, documentul cu care se face dovada adresei de reședință, original și copie. Termenul de soluționare a cererii pentru viza de reședință este de 5 zile.
Durata pentru care se poate înscrie stabilirea reședinței este de maximum 1 an. De la începutul acestui an au fost soluționate 1.288 de cereri pentru stabilirea reședinței.

Adauga un comentariu