National

Proiect de lege controversat în Timișoara: Oamenii care hrănesc porumbeii și câinii de pe stradă vor fi amendați

Publicat: 18 apr. 2021

Un proiect de lege controversat îi scandalizează pe iubitorii de animale din Timișoara. Potrivit proiectului inițiat de consilerii locali USR PLUS, oamenii nu mai au voie să hrănească porumbeii și câinii de pe stradă, iar cei care nu vor respecta regulile, s-ar putea alege cu amenzi cuprinse între 250 și 500 de lei.

Potrivit inițiatorilor acestui proiect de lege, animalele nu ar trebui hrănite în spațiul public, din motive de igienă.

Cei care au inițiat proiectul controversat sunt consilierii locali Răzvan Stana şi Rodica Militaru. Aceștia vor să interzică hrănirea porumbeilor şi a animalelor fără stăpân de pe domeniul public.

„În Ungaria, în parcuri este interzisă hrănirea, iar amenzile sunt undeva până la 200 de euro. Parisul a angajat păsări de pradă care să facă un control al porumbeilor. Londra interzice, Viena interzice, Helsinki. Dacă noi vom încerca să îi hrănim, ei nu vor muri de foame. Ei îşi vor găsi resursele necesare acolo unde sunt acum. Nu este ok să hrăneşti porumbeii. Resturile care rămân atrag şoareci, atrag şobolani. Porumbeii sunt şi purtători de diverse boli, chiar transmisibile la om, chiar transmisibile la om, cum este psitacoza, o boală destul de gravă. Ideea este nu de a porni o acţiune împotriva porumbeilor, ci de a controla lucrurile. Iniţiativa a pornit de la iniţiativa Direcţiei de Mediu din primărie de a controla acest lucru, iar noi am fost de acord”, a declarat Răzvan Stana, potrivit expressdebanat.ro.

Rodica Militaru susţine că păsările degradează faţadele clădirilor istorice şi distrug statuile.

„Aceşti porumbei cu excrementele lor distrug faţadele clădirilor, distrug statuile. Vedeţi că au fost renovate multe clădiri frumos, în centru, clădirile acestea cum vor arăta până în 2023? Dar nu se pune problema de a nu fi hrăniţi deloc aceşti porumbei. Ei au sursă de hrană într-un oraş ca Timişoara. Dacă ei nu mai au sursă de hrană, constant, în centru, cu sacul, sau pâine aruncată, pâinea care e foarte nesănătoasă pentru nutriţia porumbeilor, ei se vor răspândi în parcuri”, a explicat Rodica Militaru.

Comentarii
  • De ce trebuie sa iei din afara tot ce e inuman și greșit?
    Cei atât de laudati de snobii de la primărie nu mai au o mulțime de specii de viețuitoare în tarile lor. Adică sunt pe cale de dispariție toate.
    Daca nu avem grija de hrana animalelor fara stăpân, acestea vor manca din gunoaie, se vor îmbolnăvi, vor arata jalnic și vor muri.
    Iar mizeria va fi în jurul locuințelor noastre. Asta urmăresc ciudații aceștia plini de ifose.
    Sa ii ajute Dumnezeu pe măsura răutății și mizeriei lor sufletești.

Adauga un comentariu