Local

Proiect derulat de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Iași. Echipamente de protecție pentru forțele de ordine MAI din județ

Publicat: 08 apr. 2020

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Iaşi a beneficiat astăzi de sprijinul Consiliului Judeţean pentru alocarea a 80.000 lei privind achiziţia de materiale de protecţie pentru forţele Ministerului Afacerilor Interne din judeţ. Forul condus de alesul judeţean Marius Ostaficiuc va derula acest proiect alături de toate structurile MAI din Iaşi. Pe ordinea de zi a şedinţei de plen a fost şi un proiect legat de Spitalul mobil de la Leţcani, unde CJ a suplimentat suma necesară obiectivului. „Am aprobat astăzi suplimentarea bugetului pentru achiziţia spitalului mobil de la Leţcani, unitate care va fi ridicată în zona Parcului agroindustrial Transagropolis.

Este important că se grăbesc procedurile, era necesar acest lucru, pentru că ne apropiem de vârful pandemiei, iar cazurile de infectare cu COVID-19 se vor imulti. Din păcate, unii colegi din judeţele vecine nu au înţeles importanţa acestui obiectiv, din varii motive, şi nu au mai contribuit la susţinerea unităţii. Asta deşi instituţiile îşi vor recupera ulterior banii prin programele europene destinate combaterii pandemiei. Avem nevoie de spitale moderne, avem nevoie de personal bine pregătit şi echipamente la cele mai înalte standarde, iar asta este cel mai important lucru. Mă bucur că toţi colegii din Consiliul Judeţean Iaşi au înţeles acest lucru şi au lăsat orgoliile politice deoparte pentru a aproba fără reţinere acest obiectiv!

,,Protecţia forţelor de ordine publică în lupta cu COVID-19” – este titlul proiectului aprobat astăzi în plenul CJ.

După un vot electronic din partea colegilor din ATOP am solicitat Consiliului Judeţean Iaşi suma de 80.000 de lei pentru achiziţia de materiale de protecţie (măşti, mănuşi, combinezoane) destinate forţelor de ordine din structurile MAI care îşi desfăşoară activitatea în vederea menţinerii ordinii publice în judeţul nostru.
Mențiunea domnului Preşedintele Maricel Popa a fost să documentăm foarte bine repartizarea acestor materiale pentru a acoperi secțiile de poliție rurală și angajații MAI care merg în teritoriu în vederea menţinerii ordinii publice şi a aplicării ordonanţelor militare în lupta cu COVID-19.

Până vin cele 5 milioane de măşti promise de preşedintele Iohanis încercam să sprijinim local eforturile angajaţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea pentru menţinerea ordinei publice în judeţul Iaşi”, a spus Marius Ostaficiuc, preşedintele ATOP Iaşi.
Adauga un comentariu