Local

Proiect imobiliar de locuințe colective în zona Păcureț din Iași! Patronul Basarabia Grup vrea bloc cu 7 etaje. Accesul se realizează din zona Păcurari

Publicat: 15 mai 2021
Terenul de pe strada Movilă Păcureț
Noi investiții imobiliare sunt anunțate în zona Păcureț

Zona Păcureț din Iași va fi dezvoltată printr-un proiect imobiliar anunțat de patronul Basarabia Grup. Arhitecții vor analiza proiectele dezvoltatorilor imobiliari începând cu data de 17.05.2021. În total, vor fi analizate 26 de inițiative propuse pentru mai multe zone din oraș

Noi proiecte vor fi analizate de arhitecții care formează Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), constituită la nivelul Primăriei Iași. În ședința programată pentru data de 17.05.2021, va fi analizată solicitarea societății Sapsan Cons SRL, pentru construirea unui complex cu funcțiuni mixte. Terenul de peste 5.000 de metri pătrați este situat la intersecția fundac Păcureț – șoseaua Păcurari – strada Movilă Păcureț. Altă suprafață de aproape 1.000 de metri pătrați a fost concesionată de la Primăria Iași. Proiectul a fost inițiat în urmă cu mai mulți ani, dar nu a primit avizele necesare.

Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), ar urma să fie construite două clădiri, cu 3 și 7 etaje. Parcările ar urma să fie amenajate pe proprietatea deținută. Sapsan Cons SRL este deținută de omul de afaceri Nicolas Nicula, proprietarul Basarabia Grup, distribuitor de covoare, carpete și traverse. Omul de afaceri nu a putut fi contactat. Reprezentanții firmei au precizat că se află în străinătate. Terenul pe care este propusă investiția se află chiar lângă magazinul de desfacere a produselor.

Arhitecții trebuie să analizeze mai multe solicitări de avizare a proiectelor imobiliare

Pe ordinea de zi a ședinței de luni sunt prezente nu mai puțin de 26 de proiecte. Pe listă se mai află inițiativa de construire în zona aleea Tudor Neculai a unui complex de locuințe colective în care sunt incluse spații comerciale, grădiniță, birouri și spații medicale. Totodată, societatea M Chim SRL solicită avizarea unui PUZ pentru construirea unor locuințe colective cu parcări dispuse în subsol, la intersecția străzilor Zimbrului și Melodiei, într-o zonă aflată în apropierea complexului Palas.

Mai mult, două societăți din București și Timișoara au cerut avizarea unei spălătorii auto self-service pe o suprafață de teren de pe șoseaua Păcurari, nr. 2F. Nu în ultimul rând, arhitecții au de analizat și solicitarea Asociației „Comunitatea rușilor lipoveni din România”, privind realizarea unei clădirii cu destinația de spații administrative, spații pentru întruniri culturale. Suprafața de teren este identificată pe șoseaua Bucium, nr.73. În cursul acestei săptămâni a fost lansat alt proiect imobiliar ce aparține omului e afaceri Gheorghe Iaciu. Proiectul constă în construirea a nu mai puțin de 1.000 de apartamente pe strada Viticultori, cu acces din Aleea Sadoveanu.

Patronul hotelului „Il Primo” vrea să construiască un hotel în zona centrală a Iașului

Pe data de 19.05.2021, și Comisia Zonală a Monumentelor Istorice (CZMI) are în vedere verificarea mai multor proiecte imobiliare. Unul dintre ele aparține societății CNC Industry SRL, condusă de Ionuț Cătălin Mihai, patronul hotelului „Il Primo”, de pe strada Fericirii. Pe o suprafață de teren de 1.153 de metri pătrați situată pe strada Crișan, nr.10, actuala G.M. Cantacuzino, ar urma să fie construit un imobil cu regimul de înălțime S+D+P+3E, cu destinația aparthotel. Afaceristul a cumpărat terenul de la societatea M Chim SRL, cu tot cu un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat în primăvara anului 2020. Procentul de ocupare a terenului (POT) propus este de 60 la sută, coeficient de utilizare a terenului – 0.96, spații verzi minimum 15 la sută.

Parcarea ar urma să fie amenajată în subsolul clădirii. Clădirea va avea o suprafață desfășurată de 1.106 metri pătrați. Investitorul a anunțat că noul obiectiv va fi construit cu ajutorul fondurilor europene. Totodată, CNC Industry SRL a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Iași pentru construirea unei locuințe colective pe strada Radu Vodă, în apropierea Mănăstirii Frumoasa. Conform ultimelor date oficiale, CNC Industry SRL a obținut în 2019 o cifră de afaceri de 1.191.674 lei, profit de 201.089 lei, datorii de 5 milioane lei, cu un număr de 11 angajați.
Adauga un comentariu