Eveniment-Social

Proiect inedit bazat pe metoda STEAM la Grădinița cu Program Prelungit Hârlău

Publicat: 11 feb. 2020

Paginile de poveste din cartea Grădiniței cu Program Prelungit Hârlău se tot adună, conturând un univers aparte. Astfel, din dorința de a satisface curiozitățile preșcolarilor și de a-i pregăti pentru viitor, colectivul grădiniței noastre a căutat și anul acesta în cufărul cu inspirație idei deosebite și proiecte inovative. Așa a luat ființă Proiectul transfrontalier „LABORATORUL STEAM 4 KIDS”, proiect care își propune să stimuleze interesului copiilor pentru discipline precum ȘTIINȚA, TEHNOLOGIA, INGINERIA, ARTA ȘI MATEMATICA, să le aducă experiențe variate în cadrul a cât mai multor experimente și să le prezente cu bucurie și pasiune informații noi. Proiectul STEAM, inițiat de grădinița noastră are ca parteneri Liceul Tehnologic din Hârlău, Grădinița Auraș din satul Grăseni, Republica Moldova și Grădinița particulară „Teach 4 Kids” din Chișinău Republica Moldova.

Prin intermediul acestui proiect am reușit să aducem aproape atât parteneri cu tradiție cât și parteneri noi, cu experiență în domeniul STEAM. Activitățile pe care ni le-am propus se vor desfășura atât la G.P.P. cât și la G.P.N. Hârlău, dar și în instituțiile partenere pe întreg parcursul anului școlar și vor trata lunar câte o disciplină din cele menționate. Prin urmare, în luna ianuarie am desfășurat activități cu precădere pe domeniul ȘTIINȚĂ, prilej prin care preșcolarii, îndrumați de doamnele educatoare, au realizat experimente și au aflat noutăți cu privire la mediul înconjurător.

La începutul lunii februarie am expus la intrarea în grădiniță experimentele realizate de preșcolari, astfel au putut fi părtași la acțiunea nostră și părinții copiilor, dar și toți cei care ne-au trecut pragul. Materialele vor fi expuse până la sfârșitul lunii februarie, când ne pregătim să desfășurăm activități destinate domeniului TEHNOLOGIC. În luna martie urmează să organizăm activități destinate ARTEI, apoi în luna mai vom aborda domeniul INGINERIE, iar în luna iunie vom desfășura activități specifice domeniului MATEMATIC.loading...

Adauga un comentariu