Prima pagină » Eveniment-Social » Proiect inovativ pentru elevii ce studiază la liceele vocaționale din Iași!

Proiect inovativ pentru elevii ce studiază la liceele vocaționale din Iași!

18 iun. 2022, 02:00,
Andreea Timofte în Eveniment-Social

Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu” din Iași a finalizat un proiect inovativ în parteneriat cu Colegiul Național de Artă “Octav Băncilă“, intitulat “Vibrație pentru vocație”. Activitatea desfășurată recent a avut ca scop susținerea lucrării de absolvire, într-un mod creativ

Trei tinere ce au absolvit clasa a XII-a și-au prezentat tezele sub forma unor decorațiuni murale. Ideile educaționale au fost propuse de elevii din partea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”.

Talentul a fost promovat și apreciat

Creativitatea unor tinere din două licee ieșene a avut frâu liber. Trei tinere de clasa a XII-a, de la specializarea “pictură murală”, Vlada Patrașca, Ana Maria Stredie, Ana Tereza Miclăuș, de la Colegiul Național de Artă “Octav Băncilă“ din Iași, au realizat lucrarea de absolvire sub forma unei decorațiuni murale în una din sălile de clasă ale elevilor normaliști de la clasele mai mici.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași, Antonina Bliorț a transmis mai multe informații despre acest eveniment important pentru tinerele talente.

„Aflate sub zodia comună a vocației, a chemării și desăvârșirii prin artă sau prin educație, două colegii vocaționale ieșene de renume, Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu” și Colegiul Național de  Artă “Octav Băncilă“, au derulat în perioada mai-iunie 2022 un proiect inovativ numit „Vibrație pentru vocație”, care a pus în valoare o colaborare pe cât interesantă, pe atât de necesară”, a declarat Antonina Bliorț.

Absolventele au primit cu entuziasmn ideea, având oportunitatea să îmbine utilul cu plăcutul. În plus, satisfacția că lucrările vor rămâne mult timp în amintirea comisiei, a făcut ca examenul să se desfășoare mult mai natural.

Proiectul inovativ aparține elevilor

Elevii unei clase de a IX a au propus ideile educaționale, ancoră pe care s-a dezvoltat  pictura murală și care reprezintă, de altfel, o imagine-simbol despre menirea dascălului și relația aparte cu elevii, precum și despre procesul complex al formării acestora începând de la vârstele mici. Coordonatorul proiectului din partea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, Genoveva Farcaș, menționează necesitatea de a dezvolta parteneriate care să adune laolaltă elevi talentați și inovativi, prin ale căror activități să se ajungă la crearea de spații educaționale prietenoase și stimulative pentru formarea viitorilor învățători.

„De altfel, laitmotivul educațional se regăsește pe această decorațiune murală printr-un citat reprezentativ al profesorului universitar Constantin Cucoș ce spunea că dăruirea și iubirea sunt calități care dau greutate actului educativ” a declarat Genoveva Farcaș.

Mai mult, proiectul susținut de conducerea celor două colegii, directorul Lăcrămioara Iordăchescu și profesorul Irina Florian, poate fi un model de colaborare interinstituțională care să aducă plusvaloare școlilor vocaționale de artă din Iași prin oportunitatea exersării concrete a competențelor artistice ale elevilor, având în același timp și utilitate imediată pentru spațiile educaționale care au nevoie de personalizare și atractivitate pedagogică.

Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu” din Iași organizează deseori activități ce sunt apreciate atât de elevi, cât și de cadrele didactice din alte instituții de învățământ ce colaborează cu liceul. Proiecte inovative propuse de Colegiul Pedagogic „ Vasile Lupu” se desfășoară și în timpul vacanței de vară, spre bucuria elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`