Eveniment-Social

Proiect transațional la Grădinița cu Program Prelungit nr 25, Iași

Publicat: 14 ian. 2022
În cadrul vernisajului intitulat ”Eminescu prin ochi de copil” au fost expuse lucrări realizate de preșscolari prin diverse metode și tehnici

Cu ocazia sărbătoririi marelui poet național Mihai Eminescu și Zilei Naționale a Culturii, cadrele didactice de la GPP nr. 25 Iasi, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Gh. Asachi” Iași si Grădinița Măgdăcești Criuleni Republica Moldova, au inițiat proiectul educațional ”Eminescu- punte peste Prut” care  își propune familiarizarea preșcolarilor cu universul operei eminesciene si a vietii marelui poet, cât și cultivarea prieteniei și a dragostei de țară.

Astfel, astăzi, a avut loc o primă întâlnire pe platforma Zoom, unde ne-am conectat cu toții împreuna și am desfășurat frumoase activități dedicate marelui poet.

În cadrul vernisajului intitulat ”Eminescu prin ochi de copil” au fost expuse lucrări realizate de preșscolari prin diverse metode și tehnici. Lucrarile urmează să fie expuse atât în grădiniță cât și la Bliblioteca Județeană ”Gh. Asachi”, la secțiunea pentru copii. Am organizat un concurs de poezie intitulat ”Cel mai bun recitator”, copiii fiind recompensați cu diplome și cărți. Grădinița partenară ”Floricica” a prezentat un moment deosebit prin muzica și miscare dedicat marelui poet Mihai Eminescu.

Reprezentantul bibliotecii județene ”Gh. Asachi” Iași, a amintit copiilor importanța cititului și asa cum spunea Eminescu ”Citește! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini din care vei întocmi înțelesul și folozofia vieții.”

Proiectul se va desfășura pe tot  parcursul acestui an școlar și va continua cu alte întâlniri și evenimente, finalizandu-se cu un album virtual care va cuprinde fotografii și exemple de bune practici.
Adauga un comentariu