Local

Proiecte „inteligente” pentru cea mai dezvoltată comună din județul Iași. Au fost alocate 2,7 milioane de lei pentru trei proiecte în comuna Miroslava

Publicat: 14 dec. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Proiecte inteligente pentru cea mai dezvoltată comună din județul Iași. Au fost alocate 27 milioane de lei pentru trei proiecte în comuna Miroslava
Primarul Dan Niță a semnat contractele de finanțare pentru primele proiecte ale comunei finanțate prin PNRR

Primăria comunei Miroslava a obținut valoarea maximă de investiție pentru trei proiecte ce privesc digitalizarea în format GIS, achiziționarea unui microbuz electric și montarea unui sistem de supraveghere video în comună. Primarul Dan Niță a semnat finanțarea pentru cele trei proiecte în comuna Miroslava. Valoarea totală de investiție este de 2,7 milioane de lei

Comunele din Zona Metropolitană Iași (ZMI) au accesat proiecte de dezvoltare prin intermediul PNRR, componenta C10 – Fondul Local de Investiții. Proiectele ce pot fi accesate prevăd asigurarea infrastructurii verzi, actualizarea în format GIS a documentelor, achiziționarea de mijloace de transport electrice și montarea echipamentelor de supraveghere video. Proiectele au ca scop ridicarea nivelului de trai din zonele rurale până la nivelul celor din țările membre ale Uniunii Europene.

persoane cu hartii in mana stau la masa
Cele trei solicitări au fost depuse pe Componenta C10 – Fondul Local

Valoarea de investiție a celor trei proiecte în comuna Miroslava este de 2,7 milioane de lei

stalp cu camere de supraveghere
Cele 3 proiecte au o valoare totală de 2.7 milioane de lei

Dan Niță, primarul comunei Miroslava, a semnat contractele de finanțare pentru proiecte finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Primul proiect prevede achiziționarea de microbuze electrice care vor fi folosite pentru serviciul de transport în comun la nivel local.

Valoarea de investiție pentru acest obiectiv este de 1.464.503 lei. Cel de-al doilea proiect prevede digitalizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și urbanism. Valoarea de investiție a acestui proiect este de 556.511 lei. Cel de-al treilea proiect pentru care se va semna finanțarea prevede montarea un sistem video de monitorizare a comunei, în valoare de 410.060 de lei. Cele trei solicitări au fost depuse pe Componenta C10 – Fondul Local din cadrul PNRR.

Elaborarea și actualizarea în format digital a documentațiilor de amenajare a teritoriului și de urbanism sunt eligibile în activitățile de realizare a documentațiilor PUG și PUZ, incluzând studiile de fundamentare, documentațiile necesare avizelor, precum și elaborarea propriu-zisă a documentației în format GIS sau doar transpunerea ei în format GIS. În cadrul acestor linii de investiție se vor putea deconta și investițiile făcute sau începute după data lansării programului, respectiv decembrie 2021.

microbuz alb
În comuna Miroslava va fi achiziționat un mijloc de transport electric

Infrastructură inteligentă pentru cea mai mare comună a județului Iași

persoana imbracata in portocaliu sta langa o drona
A fost semnată finanțarea pentru un proiect privind dezvoltarea in format GIS

Cele trei proiecte pentru care Primăria comunei Miroslava a primit finanțare reprezintă o modalitate sigură de digitalizare și modernizare, necesară dezvoltării comunei. Pentru acestea s-a obținut suma maximă de investiție, prin intermediul PNRR.

Proiectul ce prevede monitorizarea și siguranța spațiului public are ca scop telesupravegherea zonelor aglomerate și integrarea cu dispeceratele și sistemele 112, poliție și servicii de urgență. Obiectivul principal al acestui proiect prevede oferirea unui mediu sigur de deplasare și conduită civică pentru locuitorii comunei Miroslava.

Baza de date GIS este capabilă să spațializeze toate tipurile de date, rezultând integrarea acestora într-o hartă sau aplicație. În același timp îl ajută pe utilizator să vizualizeze distribuția elementelor pe o anumită suprafață, dar și relația care există între ele.

Astfel se pot compune diverse straturi de date, precum cel de imobile cadastrate, rețele utilitare, gospodării, spații verzi, fond forestier, adrese etc., dar și orice altă informație care se regăsește în primărie, în format de tip hârtie sau electronic. Baza de date GIS conține informații despre spațiile verzi, imobilele și construcțiile existente, PUZ-urile actualizate, rețelele edilitare etc.

Alte două proiecte din comuna Miroslava vizează activitățile sportive. În satele Cornești și Uricani vor fi construite două săli de sport. Valoarea celor două obiective de investiție este de 7,5 milioane de lei.

Comentarii
Adauga un comentariu