Local

Proiecte noi la Primăria comunei Costuleni din județul Iași. Lista investițiilor derulate de Mirică Dodan, primarul localității ieșene

Publicat: 24 sept. 2020
Primăria comunei Costuleni din județul Iași, condusă de primarul Mirică Dodan, a implementat proiecte de circa 4,3 milioane de euro în mandatul 2016-2020
Mirică Dodan, primarul comunei Costuleni din județul Iași, a prezentat proiectele demarate în comunitate

Primăria comunei Costuleni din județul Iași a demarat o nouă serie de investiții pentru dezvoltarea comunității. Pe lângă proiectele finalizate sau cele aflate în implementare, autoritatea locală, coordonată de primarul Mirică Dodan, va derula un nou set de obiective ce țin de infrastructură, sănătate sau timp liber în localitatea ieșeană. Proiectele implementate în mandatul 2016-2020 au depășit câteva milioane de euro

Proiecte de câteva milioane de euro au fost atrase de Primăria comunei Costuleni, din județul Iași, în perioada mandatului 2016-2020. În mandatul care se va încheia la finalul săptămânii, primarul Mirică Dodan a implementat o serie de obiective ce țin de educație, infrastructură, sănătate și administrație. În comunitatea aflată în județul Iași s-au derulat proiecte de circa 4,3 milioane de euro. Investițiile derulate au vizat patru unități de învățământ, dar și realizarea a cinci kilometri de asfalt, și 47 kilometri de drum pietruit. La capitolul sănătate, în actualul mandat s-au făcut două dispensare. În plus, la capitolul administrație publică au fost bifate proiecte ce țin de eficiența serviciilor, utilaje de uz comun, tablete pentru copii.

Lista proiectelor derulate de Primăria comunei Costuleni din județul Iași

În timpul mandatului 2016- 2020, unitatea coordonată de primarul Mirică Dodan a derulat reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Costuleni, dar și a Școlii Gimnaziale Cozia. De asemenea, s-a trecut și la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Covasna, la reabilitarea și modernizarea Grădiniței Cozia și la achiziția a 200 de tablete pentru elevi.

„Educația reprezintă unul dintre pilonii importanți ai dezvoltării comunei și ai continuității societății noastre. Este darul cel mai de preț pentru fiecare individ. Mi-am dorit ca alături de echipa mea să oferim tuturor copiilor din comuna Costuleni posibilitatea de a beneficia de învățământ de calitate, la standarde europene, prin crearea celor mai bune condiții de desfășurare a activităților școlare. Tinerii noștri au nevoie să cunoască valorile importante pentru societate, să se dezvolte personal și să-și descopere valeitățile”, a menționat primarul comunei Costuleni.

Obiective în sănătate și infrastructură, derulate în comunitatea ieșeană din estul județului Iași

La capitolul sănătate, în actualul mandat s-a dispus construcția Dispensarului Medical Costuleni și reabilitarea Centrului Medical Integrat Covasna. Pe lângă refacerea drumurilor din localitate, Primăria a demarat și instalarea și extinderea iluminatului public și achiziția de autospeciale. Pe lângă acestea, s-a ajuns și la modernizarea Primăriei.

„Modernizarea drumurilor locale este un proces continuu și necesar în orice comunitate, lucru ce a fost neglijat în anii dinaintea mandatului meu, în detrimentul cetățenilor. Unul dintre obiectivele mele a fost să mă ocup de acest lucru, atât de vital în dezvoltarea comunei pe plan economic”, a precizat Mirică Dodan, primarul comunei Costuleni.

Primarul comunei Costuleni a prezentat noile proiecte ale localității

Primarul Mirică Dodan a arătat că pornește la drum cu noi obiective pentru mandatul 2020-2024. Conform acestuia, în viitorul mandat, Primăria comunei ieșene va derula proiecte de apă și canalizare, lucrări ce vor începe în primăvara anului viitor. În plus, comuna Costuleni va fi inclusă în Master Planul de racordare la rețeaua de gaz. Din 2021 vor demara lucrările la o sală de sport cu 180 de locuri, în Costuleni. În satul Covasna va fi modernizată actuala sală de sport. De asemenea, vor apărea terenuri de sport în Costuleni, Covasna, Cozia și Hilița.
Primarul localității vrea să ridice un azil de bătrâni de minim 40 de locuri, iar satele comunei vor beneficia de parcuri pentru cei mici. Primarul a precizat că va continua tradiția privind organizarea sărbătorii comunei. În plus, Mirică Dodan a anunțat cetățenii din comună că va asigura înregistrarea gratuită în Sistemul de Cadastru și Cartea Funciară.

Comentarii
Adauga un comentariu