Eveniment-Social

Proiecte pentru studenți în Casa Pătrată. Vor ajunge consilieri ai șefului CJ

Publicat: 20 mart. 2020

O serie de programe destinate studenților vor fi derulate de Consiliul Județean Iași. Programul se va întinde pe o perioadă de mai multe luni

O autoritate județeană a lansat un program special de atragere a viitorilor absolvenți din mediul universitar ieșean către administrația publică. Consiliul Județean Iași a lansat acest proiect în baza unui program ce va fi derulat pe parcursul mai multor luni.

„Am avut mai multe întâlniri cu liderii organizațiilor studențești din Iași în urma cărora am reușit să definitivăm un program. Deocamdată, încercăm să punem la punct toate detaliile pentru ca acest demers să poată demara pe toate palierele în momentul în care situația medico-socială din țară o va permite”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Selecția celor care vor participa la activitățile programului se va face transparent, pe baza unor chestionare întocmite de organizațiile studențești partenere în proiect, care vor putea fi completate online sau vor putea fi trimise pe e-mail la Consiliul Județean. Prima componentă a programului constă în selectarea a doi studenți drept consilieri ai președintelui Consiliului Județean. Aceștia vor fi angajați cu normă de două ore pe zi, iar printre atribuțiile pe care le vor avea se vor număra și activități care umează a fi derulate împreună cu tinerii. O altă componentă a proiectului este legată de organizarea unor sesiuni de internship.

Trei paliere de proiecte

O a treia activitate, care se va desfășura lunar, vine în sprijinul tuturor studenților interesați de activitatea administrației publice și a Consiliului Județean, în special.

„Intenționăm să organizăm grupuri de câte 10 – 15 studenți care timp de cinci zile pot participa la diverse activități din cadrul Consiliului Județean. Sper ca după o astfel de experiență, tinerii să aibă noțiuni practice despre activitatea instituției. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui program și îi aștept cu interes pe studenți să se înscrie”, a completat Maricel Popa.

Adauga un comentariu