Economic Local

Proiectul „Bunătăți locale în Farfuria sănătoasă”, derulat la Iași în data de 11 septembrie

Publicat: 09 sept. 2021
Asociația Producătorilor locali din Iași împreună cu Consiliul Județean Iași dau startul proiectului Farfuria Sănătoasă

Asociația Producătorilor locali din Iași împreună cu Consiliul Județean Iași dau startul proiectului Farfuria Sănătoasă. Primul eveniment din cadrul proiectului se intitulează Bunătăți locale în Farfuria sănătoasă și va avea loc la Casa Memorială Mihail Sadoveanu, la data de 11 septembrie 2021, între orele 10:00 și 17:00.

Intrarea la eveniment este liberă, iar publicul va putea participa gratuit la atelierele constructive susținute de partenerii noștri locali Tăiței Grădinărești, Leomi Chocolate și Artcycleit. Vom învăța alături de ei cum să facem paste de casă, cum să obținem o ciocolată nutritivă din ingrediente naturale, cum să trăim într-o lume mai curată cu „zero waste”, cât și despre importanța reciclării și a sustenabilității. Tot în decursul acestei zile gazda evenimentului, Casa Memorială Mihail Sadoveanu, va organiza un atelier de artă muzeografică.

Proiectul este finanțat de către Consiliul Județean Iaşi și are drept misiune creșterea nivelului de educare a tinerilor cu privire la un mod de viață sănătos, prin conștientizarea importanței unei alimentații corespunzătoare, dar și prin însușirea unor cunoștințe și abilități pentru optimizarea stării generale de bine. Grupul țintă este reprezentat de tinerii din județul Iași, din mediul rural și urban.

Evenimentele din cadrul proiectului (podcasturi, dezbateri, ateliere) vor continua să fie organizate de către asociație împreună cu partenerii și după finalizarea proiectului, putând constitui
exemple de bune practici de către alte organizații.

Adauga un comentariu