National

Proiectul de lege privind cerințele CCR în legătura cu izolarea și carantinarea este gata. Ce spune Nelu Tătaru

Publicat: 06 iul. 2020

Nelu Tătaru a anunțat că proiectul de lege privind cerințele CCR legate de izolare și carantinare este deja gata, iar acesta urmează a fi pus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat duminică faptul că proiectul de lege privind cerințele CCR legate de izolarea și carantinarea persoanelor cu COVID-19 este gata și urmează a fi discutat la Guvern în cursul zilei de astăzi.

„Noi suntem în acest moment, începând de vineri, de când a apărut motivarea Curţii Constituţionale, în elaborarea unui proiect de lege care este gata. Mâine vom avea o şedinţă de Guvern în care îl vom ridica pe ordinea de zi şi vrem să aducem în concordanţă un proiect de lege cu cerinţele Curţii Constituţionale. Odată ce vom avea adaptate, statuate şi votate în Parlament ce înseamnă boală transmisibilă, ce înseamnă carantină, ce înseamnă izolare, ce înseamnă pacient internat, sunt momente pe care le vom pune pe tapet şi ne vom întoarce la ce înseamnă identificarea unui focar, izolarea unei zone, carantinarea unei zone”, a spus Tătaru, la Realitatea Plus.

Personalul medical nu se va mai detașa dintr-un spital în altul la fel de ușor

Dacă pe timpul stării de urgență personalul medical se putea detașa dintr-un spital în altul mult mai ușor, acum, încă în stare de alertă, acest lucru se întâmplă mult mai greu. Printre multe alte aspecte, Nelu Tătaru l-a abordat și pe acesta.

„Pentru noi, ca personal medical, să putem detaşa personal medical dintr-o parte în alta, de la un spital la altul… în starea de urgenţă o puteam face, în starea de alertă ne trebuie acceptul personalului şi angajatorului. S-au diminuat aceste detaşări şi atunci a trebuit (…) să transferăm bolnavi dintr-o parte în alta, din terapiile intensive care erau suprapopulate în terapiile intensive ale spitalelor care aveau locuri. În starea de urgenţă detaşam chiar în acel loc personal. Nu s-a mai putut face în acest moment”, a afimat Tătaru.

Adauga un comentariu