Actualitate

Proiectul de OUG Anghel Saligny a ajuns la Minister în original. Ministrul Stelian Ion susține că nu – DOCUMENT

Publicat: 01 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proiectul de OUG Anghel Saligny a ajuns la Minister în original. Ministrul Stelian Ion susține că nu - DOCUMENT
Ministrul Justiției a declarat că nu a acordat avizul pe proiectul de OUG deoarece nu a primit documentul în original. Stelian Ion a mai spus că asupra sa nu au fost făcute presiuni

Ședința de miercuri a Guvernului a fost suspendată din cauza intenției premierului Florin Cîțu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară programul „Anghel Saligny”, în ciuda opoziției reprezentanților USR PLUS.

Ministrul Justiției a declarat că nu a acordat avizul pe proiectul de OUG deoarece nu a primit documentul în original. Stelian Ion a mai spus că asupra sa nu au fost făcute presiuni.

„Nu a venit la minister originalul pe acest proiect, de aceea nu a fost dat avizul… termenul este de patru zile… proiectul trebuie citit cu mare atenție…. Asupra mea nu s-au exercitat presiuni, premierul nu mi-a spus nimic… Indiferent dacă le place sau nu le place unor membrii ai Guvernului sau chiar premierului un anumit aviz, el trebuie respectat și nu trebuie dat în grabă… Eu nu am știut că în această dimineață se va pune în discuție acest subiect”, a declarat ministrul Stelian Ion.

Florin Cîțu, despre proiectul Anghel Saligny

Premierul a mai precizat că a fost transmis originalul proiectului de OUG la Ministerul Justiţiei pe 25 august și a lansat acuzații la adresa lui Stelian Ion.

„Pe 25 august am primit copia. Acest document originalul a fost trimis la MJ. Eu vreau de la toţi miniştrii să îşi ia în serios treaba şi atribuţiile, pentru că noi suntem acolo să guvernăm, nu să oprim proiecte care duc la dezvoltarea României. Sper că acolo în Guvern să nu folosim funcţia pentru a obstrucţiona sau a abuza de funcţia guvernamentală. Eu le-am spus colegilor mei de coaliţie să nu ducă luptă politică la guvernare. Eu nu cred că cineva în România astăzi în Guvern sau Parlament din partea coaliţiei care se va opune unui program care dezvoltă România. Am spus că nu vreau ca nimeni să facă abuz de funcţie în această guvernare şi să îşi respecte atribuţiile. Eu nu sunt jurist. Proiectele sunt distincte şi fiecare are o procedură de avizare. Dacă sunt observaţii ne uităm la ele, poate unele pot fi luate în calcul, altele nu. Nu are nicio legătură SIIJ cu dezvoltarea României. Am desfiinţat SIIJ în Guvern, se pare că în Parlament nu a fost desfiinţată”, a explicat Cîţu.

Adauga un comentariu