Eveniment-Social

Proiectul „DIRECT ACCESS TO STUDENTS” (DAS), finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020 îşi închide porţile

Publicat: 26 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proiectul DIRECT ACCESS TO STUDENTS DAS finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România  Republica Moldova 2014  2020 îşi închide porţile

 

Într-o atmosferă de toamnă autentică ieşeana a avut loc la Iaşi, în perioada 21-23 octombrie 2022, Conferinţa de închidere a proiectului. transfrontalier „DIRECT ACCESS TO STUDENTS”, Cod Proiect: 2SOFT/1.1.112, prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020.

Asociaţia Centrul Regional de Integrare Socială Nord Est a desfăşurat acest proiect în perioada noiembrie 2021 – octombrie 2022, în parteneriat cu Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi şi sub coordonarea liderului de proiect Business Consulting Institute din Chişinău. Proiectul derulează activităţi legate de prezentarea, începerea, organizarea şi desfăşurarea studiilor universitare în anul universitar 2022/2023 pentru elevi din clasele terminale ale Centrelor de Excelenta din Republica Moldova, însoţiţi de cadre didactice îndrumătoare. Agenda conferinţei , deşi încărcată, a lăsat loc celor prezenţi şi pentru a cunoaşte câte ceva din frumuseţile Iaşului.

În prima zi, după cuvântul de salut din partea gazdelor a avut loc prezentarea rezultatelor proiectului „ Direct Access to Students”, prezentarea experienţei în proiect de către cadrele didactice din Republica Moldova şi România, iar concluziile au fost ca proiectul a avut un impact social major, rezultate concrete benefice pentru elevi, dar şi pentru profesori, ceea ce justifică permanentizarea lui.

Ziua a doua i-a familiarizat pe participanţi şi cu alte proiecte educaționale ale Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” , prezentate de dl. prof. Dr. Neculai-Eugen Seghedin, prorectorul TUI Iaşi. A avut loc apoi o plimbare cu tramvaiul în municipiul Iaşi, o vizită la Casa Muzeelor , o vizită la Palatul Culturii şi o Cină festivă.
La conferință au participat 70 de cadre didactice și voluntari, din 23 de colegii și centre de excelență din Republica Moldova și România, precum și din Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași.

Durata proiectului este de 15 luni. Suma grantului este de 398,277 Euro, reprezentând 90% din costul total al proiectului. Diferența de 44,253 Euro, reprezintă cofinanțarea partenerilor. Valoarea totală a proiectului este de 442,530 Euro.

Adauga un comentariu