Prima pagină » Eveniment-Social » Proiectul Erasmus + T.A.C.T – Tolerează, Acționează, Cooperează, Transmite!, implementat la Școala Gimnazială Lețcani
Proiectul Erasmus + T.A.C.T - Tolerează, Acționează, Cooperează, Transmite!, implementat la Școala Gimnazială Lețcani

Proiectul Erasmus + T.A.C.T – Tolerează, Acționează, Cooperează, Transmite!, implementat la Școala Gimnazială Lețcani

20 ian. 2021, 17:40,
în Eveniment-Social

Școala Gimnazială Lețcani anunţă implementarea proiectului Erasmus + nr. 2020-1-RO01-KA101-079182  intitulat  T.A.C.T –Tolerează, Acționează, Cooperează, Transmite!

Proiectul a fost depus în cadrul Apelului național la propuneri de proiecte 2020, este finanțat din fondurile aferente Programului Erasmus+, Acțiunea Cheie1 – Proiecte de mobilitate în domeniul educației școlare și se derulează în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 octombrie 2022, având durata de 24 luni, cu un grant aprobat de 27.480 euro.

Acest proiect se încadrează în prioritatea europeană în context naţional a apelului privind importanţa acordată incluziunii sociale şi educaţiei incluzive precum şi prioritatea specifică domeniului educaţiei şcolare şi anume „Sprijinirea instituţiilor de învăţământ în combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii”.

Grupul ţintă este format din 12 cadre didactice și didactice auxiliare ale Școlii Gimnaziale Lețcani, elevii, părinții și comunitatea locală.

Scopul proiectului vizează diminuarea fenomenului de părăsire timpurie a școlarității, asigurarea unui mediu de învățare prietenos, tolerant, nonviolent și o îmbunătățire a calității educației pentru toți elevii Școlii Gimnaziale Lețcani prin utilizarea unor metode și strategii de interacțiune.

Obiectivul principal al proiectului

Proiectul are ca obiectiv principal perfecționarea unui număr de 12 cadre didactice și didactice auxiliare din Școala Gimnazială Lețcani prin parcurgerea cursurilor de formare în domeniul educației incluzive, prevenirea violenței și bullyingului în mediul școlar și al utilizării unor metode de predare inovatoare, activ-participative pe durata derulării proiectului și după finalizarea acestuia. Totodată, se urmărește implicarea cadrelor didactice și didactice auxiliare din toate locațiile școlii, alături de participanții la cursurile de formare, în implementarea activităților proiectului pe durata anilor școlari 2020/2021, 2021/2022 și după finalizarea acestuia, constituirea unui cerc al activităților proiectului cu implicarea Consiliului elevilor și a celor 12 participanți la cursurile de formare, precum și dezvoltarea compețențelor de comunicare și colaborare cu partenerii internaționali pe durata derulării proiectului și după finalizarea acestuia.

Pentru realizarea acestor obiective, 12 cadre didactice și didactice auxiliare din școală vor participa la următoarele cursuri de formare:

–  Interactive teaching – using educational games and new technology in order to enhance learners’motivation – Konstanz, Germania;

–   How to deal and prevent bullysm and cyberbullysm in school – Milano, Italia;

–  Inclusive education: tackling with classroom diversity and early school leaving – Piraeus, Grecia

–  Innovative Approaches to Teaching – Praga, Cehia

Participarea și implicarea cadrelor didactice și didactice auxiliare în implementarea proiectului T.A.C.T va adăuga valoare instituției noastre prin creşterea atractivităţii actului educaţional, prin promovarea politicii educaționale de tip școală prietenoasă precum și internaționalizrea instituției cu deschidere către dialog și acceptare.

Coordonator proiect,

Director adjunct, Prof. Marina Duduman

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 ianuarie 2025
18 ianuarie 2025