Local

Proiectul pentru Spitalul Regional de la Iaşi a fost aprobat de Comisia Europeană

Publicat: 18 mart. 2020

Proiectul pentru Spitalul Regional de la Iaşi a fost aprobat de Comisia Europeană. Informația a fost confirmată de Ministerul Lucrărilor Publice. Celelalte două proiecte vor fi trimise spre aprobare în lunile martie – aprilie.

”MLPDA, prin POR 2014 – 2020, sprijină sistemul medical românesc. În acest context, precizăm că proiectul major pentru Spitalul Regional de la Iaşi a fost aprobat de Comisia Europeană în data de 17 martie 2020. Celelalte două proiecte (pentru spitalele regionale din Cluj şi Craiova) vor fi transmise spre aprobare Comisiei Europene în cursul lunilor martie – aprilie 2020”, a anunţat, miercuri seară, Ministerul Lucrărilor Publice.

Contractul de finanţare pentru Spitalul Regional Iaşi a fost semnat pe 31 decembrie 2019 de Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației și de Victor Costache, ministrul Sănptății. Autoritatea de Management pentru POR 2014-2020 a transmis proiectul Comisiei Europene în vederea aprobării la 5 februarie 2020. Investiția depășește 50 de milioane de euro. Ministerul anunţă că sunt şi alte proiecte importante pentru sistemul medical în derulare şi cere beneficiarilor să trateze cu responsabilitate şi prioritate implementarea acestor proiecte. Au fost semnate 57 de contracte de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020 în valoare de aproximativ 194 milioane euro.

Acestea au ca scop modernizarea şi dotarea cu aparatură medicală a unităţilor de primiri urgenţe din cadrul spitalelor judeţene.

”Sistemul medical românesc este sprijinit, de asemenea, prin finanţarea nevoilor de reabilitare, modernizare şi dotare a 124 de ambulatorii; valoarea totală a acestor proiecte este de 277 milioane de euro. În contextul măsurilor pentru prevenirea şi tratarea CORONAVIRUS, încurajăm beneficiarii POR 2014 – 2020, care au semnat contracte de finanţare pentru dotarea unităţilor de primiri urgenţe sau a ambulatoriilor, să trateze cu responsabilitate şi prioritate implementarea acestor proiecte”, a mai transmis Ministerul Lucrărilor Publice.

Prin intermediul celor șapte proiecte regionale care vizează îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţe medicale, implementate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, vor fi achiziţionate în continuare ambulanţe (1.140 din care 420 au fost deja recepționate), inclusiv pentru pacienţi cu risc biologic. De asemenea se vor cumpăra și posturi medicale avansate pentru asistenţă medicală de urgenţă.

Adauga un comentariu