Economic Local

Proiectul premiat național „Pune deșeurile la locul lor” continuă la Iași

Publicat: 09 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proiectul premiat național Pune deșeurile la locul lor continuă la Iași

După ce, la sfârșitul săptămânii trecute, proiectul derulat de Salubris alături de sute de voluntari a fost declarat câștigător la Gala Premiilor Pentru un Mediu Curat – ediția XI- categoria Companii, acțiunea continuă în cartierele din municipiul Iași.
Astfel, luni, în data de 9 decembrie, acțiunea de informare a cetățenilor va continua și ambasadorii reciclării vor fi prezenți în următoarele zone: Bd. Dacia, Tabacului, Bd. Alexandru cel Bun, str. Canta și aleea Canta, Străpungere Silvestru, stradela Ciric, Dr. Savini, str. Ion Creangă, str. A. Vlaicu, str. Grădinari etc.

Creștere simțitoare a cantității de deșeuri colectate separat

Proiectul „Pune deșeurile la locul lor”, realizat de Salubris Iași, a fost declarat câștigător la concursul anual de tradiție al Organizației Ecotic. Campania a avut ca grupuri țintă cetățenii municipiului, atât locuitorii de la blocuri, cât și locuitorii de la case. Aceștia sunt în număr de peste 350.000. Obiectivele proiectului sunt în special creșterea volumului de deșeuri colectate separat și îndeplinirea indicatorilor referitori la colectarea separată a deșeurilor.

„Municipiul Iași face progrese semnificative în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor. Conform unei analize făcute de Salubris Iași, în perioada ianuarie – august 2019 au fost colectate 15.356,36 tone de deșeuri din recipientele pentru depozitarea deșeurilor reciclabile, față de 4.551,12 tone în perioada similară a anului trecut, adică o creștere cu 237,42 la sută”, se arată în prezentarea făcută de ONG-ul „Premiile pentru mediul curat”.

Adauga un comentariu