Economic Local

Proiectul „Pune deșeurile la locul lor”, derulat de voluntarii ieșeni, a câștigat premiul național

Publicat: 07 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proiectul Pune deșeurile la locul lor derulat de voluntarii ieșeni a câștigat premiul național

Proiectul realizat cu ajutorul a sute de voluntari din Iași cu sprijinul Salubris a fost declarat câștigător la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat – ediția XI- categoria Companii, concurs anual de tradiție al Organizației Ecotic. Proiectul realizat la nivelul municipiului Iași a fost ales prin votul final al publicului, până la sfârșitul zilei de 4 decembrie 2019. Numărătoarea voturilor a avut loc în dimineața de 5 decembrie 2019.

„Le mulțumim tuturor participanților pentru proiectele prin care susțin mediul înconjurător și publicului care a participat la procesul de votare a finaliștilor. Iar pe marii câștigători îi așteptăm pe scena Galei Premiilor pentru un Mediu Curat, ediția a XI-a, să-i cunoaștem mai bine și să îi premiem”, au precizat reprezentanții Organizației Ecotic.

În perioada ianuarie – august 2019 au fost colectate 15.356,36 tone de deșeuri

Campania realizată de compania municipalității ieșene Salubris SA a avut ca grupuri țintă cetățenii municipiului, atât locuitorii de la blocuri, cât și locuitorii de la case. Aceștia reprezintă peste 350.000 de cetățeni. Obiectivele proiectului sunt în special creșterea volumului de deșeuri colectate separat și îndeplinirea indicatorilor referitor la colectarea separată a deșeurilor.

„Municipiul Iași face progrese semnificative în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor. Conform unei analize făcute de Salubris Iași, în perioada ianuarie – august 2019 au fost colectate 15.356,36 tone de deșeuri din recipientele pentru depozitarea deșeurilor reciclabile, față de 4.551,12 tone în perioada similară a anului trecut, adică o creștere cu 237,42 la sută”, se arată în prezentarea făcută de ONG-ul „Premiile pentru mediul curat”.

Adauga un comentariu