Actualitate

Promisiunea Ligiei Deca pentru profesorii care amenință cu greva generală

Publicat: 02 mart. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Promisiunea Ligiei Deca pentru profesorii care amenință cu greva generală
Promisiunea Ligiei Deca pentru profesorii care amenință cu greva generală

Ligia Deca a vorbit despre noile legi ale educației, parte a programului „România Educată”, creat de către Klaus Iohannis.

Ministrul Educației susține că nu se va ajunge la grevă generală, pentru că Guvernul va prezenta cadrelor didactice foarte curând noile majorări salariale.

„Înțeleg foarte bine problemele pe care le expun și noi, Ministerul Educației, facem toate eforturile pentru ca în coaliție să se înțeleagă aceste nevoi ale cadrelor didactice. De altfel, de la finalul anului trecut, când a avut loc o întâlnire între premier și federațiile sindicale ale cadrelor didactice am agreat că vom lucra în grupuri de lucru comune, între experții de la Ministerul Educației și cei din sindicate, pentru a avea niște grile mult mai atractive pentru noua lege a salarizării (…)”, a spus ministrul Educației.

Ligia Deca: „Trebuie să avem salarii decente pentru toți angajații din învățământ”

De asemenea, Ligia Deca susține că ministrul Muncii lucrează la noua lege a salarizării și transmite că trebuie să fie salarii decente pentru toți angajații din învățământ.

„Știu că au fost o serie de măriri anul trecut, poate nu suficiente pentru anumite categorii (…) este un subiect care ține de impactul bugetar, se ia la nivel guvernamental. Noi ne întâlnim cel puțin săptămânal cu sindicatele, pentru a lua cele mai bune soluții pentru cei din învățământ.

Domnul ministru al Muncii lucrează intens la noua lege a salarizării, discută deja cu toate sectoarele. Există nevoie de un pic de timp (…) Trebuie să avem salarii decente pentru toți angajații din învățământ. Eu cred că se vor găsi soluții pentru a nu ajunge la o grevă generală. Nu sunt ignorate doleanțele cadrelor didactice”, a declarat Ligia Deca

Promisiunea Ligiei Deca pentru profesorii care amenință cu greva generală

De asemenea, Ligia Deca susține că dacă legile educației vor primi „undă verde” de la Parlament, salariile în educație vor fi majorate puternic, cel puțin în cazul debutanților.

„Un al doilea element esențial este calitatea cadrelor didactice și susținerea lor. Aici avem în primul rând o creștere salarială în raport cu rolul dascălilor în societate. Practic, toată grila din educație va pleca de la nivelul salariul mediu pe economie. De asemenea, fiecare nou dascăl va trece printr-un masterat didactic, din care 80% este practică – în clasă, cu un mentor, un profesor cu experiență (…)”, a mai dezvăluit Ligia Deca, la România TV.

Comentarii
  • Adică le închizi gura cu majorări salariale mult întârziate de termenul stabilit, și continui să stresezi mintea elevilor? Așa crezi tu ca dictatoare fără să ai pic de înțelepciune. Cheamă la masa rotunde profesorii de elită și academicieni să-ți dea niște lecții că pe dinafară nu el-ai primit.

  • Se măresc ca la nedidactic auxiliar…ce gluma.Acestia așteaptă bani restanți pe legea 153 acolo e adevarata problemă,nu profesori

  • Să auzim”stabilesc ei în coaliție „,păi pentru parlamentari,primari , președinți și vicepreședinți cj a-ți stabilit foarte generos,pentru profesori vă gândiți sa dați un mare minus,Noi nu stabilim o grevă sa pierdem din marele minus,dar putem stabili boicotarea examenelor naționale,și atunci sigur veți găsi soluții….

Adauga un comentariu