National

Promisiunile premierului Nicolae Ciucă pentru combaterea preţurilor la energie şi la alimentele de bază

Publicat: 04 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Promisiunile premierului Nicolae Ciucă pentru combaterea preţurilor la energie şi la alimentele de bază
Nicolae Ciucă a subliniat deschiderea Guvernului pentru dialogul cu partenerii sociali

Astăzi, premierul Nicolae Ciucă a anunțat, în cadrul întâlnirii cu reprezentanții Confederației Sindicale Meridian că, până la sfârșitul săptămânii viitoare, vor fi pe masa Guvernului noi reglementări pentru implementare măsurilor economice și sociale care fac parte din pachetul „Sprijin pentru România”.

Conform unui comunicat al Guvernului transmis pentru AGERPRES, prim-ministrul a avut consultări la Palatul Victoria, cu reprezentanții Confederației Meridian, împreună cu care a analizat temele semnalate de aceștia, precum și soluțiile pentru protejarea cetățenilor în fața efectelor creșterii prețurilor la energie și la produsele de bază, precum și îmbunătățirea nivelului  de trai și a condițiilor de muncă pentru salariați.

„Până la sfârşitul săptămânii viitoare vor fi pe masa Guvernului noi reglementări pentru implementarea măsurilor economice şi sociale care fac parte din pachetul ‘Sprijin pentru România’”, a transmis şeful Executivului, conform comunicatului.

De asemenea, premierul s-a referit la asigurarea stabilităţii în sectorul energetic până în aprilie 2023 prin aplicarea măsurilor de compensare a preţurilor la energie şi gaze naturale.

Nicolae Ciucă a subliniat deschiderea Guvernului pentru dialogul cu partenerii sociali

Nicolae Ciucă a subliniat deschiderea Guvernului pentru dialog cu partenerii sociali în vederea identificării celor mai potrivite soluţii la problemele cu care societatea şi economia se confruntă, se menţionează în comunicat.

La întâlnire au mai participat şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mircea Abrudean, şi ministrul Muncii şi Securităţii Sociale, Marius Budăi.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că România renunță la petrol rusesc

Astăzi, ministerul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat faptul că România își permite să renunțe la importul de petrol rusesc. De asemenea, acesta a anunța faptul că țara noastră, ca stat membru UE, susține propunerea Comisiei Europene din al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

Întrebat dacă există posibilitatea creșterii prețului la gaz, ministrul a dat asigurări că nu vor exista scumpiri și a amintit că Guvernul a aprobat deja o ordonanță de guvern pentru plafonarea prețului la gaz.

„Sigur că da. Se discută de foarte mult timp despre acest lucru. Noi am discutat cu rafinăriile despre această posibilitate. Aţi văzut că cei de la OMV Petrom iau în calcul achiziţionarea de petrol din alte surse. E vorba de produsele petroliere, benzină şi motorină. România e solidară, e stat membru. Aţi văzut decizia Comisiei Europene. Nu se pune problema să ne ia neperegătiţi”, a declarat Virgil Popescu, întrebat, miercuri la finalul şedinţei de Guvern, dacă îşi permite România să renunţe la petrolul rusesc.

Adauga un comentariu