Local

Proprietatea unei afaceriste din Iași s-a ieftinit la jumătate! Executorii judecătorești caută cumpărători – FOTO

Publicat: 07 sept. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Proprietatea unei afaceriste din Iași s-a ieftinit la jumătate Executorii judecătorești caută cumpărători  FOTO
Proprietatea afaceristei Nanette Pîrvu a ajuns să valoreze 280.000 euro

Afacerista Nanette Pîrvu riscă să rămână fără sera de legume din comuna Aroneanu, județul Iași. Executorii vând bunurile la finalul lunii septembrie 2023. Prețul de pornire a fost diminuat cu 50 la sută după ce la tentativele anterioare nu s-au prezentat ofertanți

Executorii judecătorii caută cumpărători pentru proprietatea afaceristei Nanette Pârvu, care a administrat, la un moment dat, cunoscutul magazin de rochii Nanette. Astfel, pe data de 27.09.2023, executorii organizează licitația pentru valorificarea proprietății din comuna Aroneanu, județul Iași. Nu este prima dată când este organizată procedura. A fost reluată din cauza lipsei de ofertanți, cu un preț diminuat.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilul urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul să se prezinte la termenul de vânzare, locul și ora stabilite, având asupra lor acte de identitate și până la această dată să prezinte oferte de cumpărare. Potrivit dispozițiilor, ofertanții trebuie să consemneze o cauțiune, reprezentând 10 la sută din prețul de începere a licitației, pe seama și la dispoziția executorului judecătoresc”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Ciprian Ioan Sîrbu.

Proprietatea afaceristei a fost scoasă la vânzare cu 1.400.000 de lei

Bunurile afaceristei Nanette Pîrvu constau într-o seră de legume, amenajată pe un teren de 7.500 de metri pătrați, concesionat de la primăria din localitate. Inițial, proprietatea a fost evaluată la 2.800.000 de lei, adică peste 400.000 de euro. Acum, prețul de pornire a fost redus la jumătate. Cei interesați pot licita de la suma de 1.400.000 de lei (280.000 de euro). Procedura este organizată la cererea creditoarei First Bank SA. Executorii au scos la vânzare și un apartament cu 5 camere, situat în zona Canta, tot din cauza unui credit neachitat.

A obținut finanțare europeană

Sera are o suprafață construită la sol de 4.445 de metri pătrați la care se adaugă o anexă de 267 de metri pătrați. Nanette Pîrvu a accesat fonduri europene în valoare de 500.000 de euro. Deși controlează afacerea, în actele oficiale se află Andi Alexandru Pîrvu, fiul fostei patroane a magazinului de rochii. Magazinul Nanette era administrat prin societatea Def Ind SRL, deținută de afaceristă. În 2015, firma a intrat în insolvență, iar în 2016 a fost publicat tabelul definitiv al creditorilor.

Datoria era de 2.800.411 lei, aproape 600.000 de euro. Totodată, executorii judecătorești din Iași au organizat o licitație și pentru valorificarea unui apartament situat în blocul T3A, sc. B, et. 3, de pe strada Străpungere Silvestru, în apropierea Pasajului Octav Băncilă. Imobilul este compus din două camere, cu o suprafață utilă de 52,03 metri pătrați la care se adaugă două balcoane, cu o suprafață utilă de 8,86 metri pătrați.

Apartamentul este situat la etajul al treilea al blocului. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 425.000 de lei, adică 85.000 de euro.

Comentarii
  • Ba ! Sunteți proști ? Sau ne credeți proști ? , cine naiba să dea 400.000 de euro ori 200.000 ori 100.000 pe niște ciolofane , țevi și materialele de pe acolo ? Care proprietate mă ? Terenul este concesionat , închiriat de la primărie ! Doar catrafusele de pe el sunt ale ei ! Și la o adică te da primăria afara de acolo cînd vrea ! , nu merita nici 50.000 de euro deranjul ! , cîntați la altă masă !

Adauga un comentariu