Sport

Propunere pentru reluarea fotbalului în Europa: „Este o soluție care poate fi utilizată”

Publicat: 04 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Propunere pentru reluarea fotbalului în Europa Este o soluție care poate fi utilizată

Presedintele Confederației de fotbal a Americii de Nord, Centrale si Caraibelor (CONCACAF), canadianul Victor Montagliani, care este si vicepreședinte al FIFA, a declarat că deplasarea sezonului competițional european în anul civil ar fi „o posibilitate de discutat”, ca urmare a pandemiei de coronavirus care a dus la stoparea fotbalului pe întreg mapamondul, informează cotidianul „L’Equipe”. Într-un interviu acordat postului Radio Sportiva din Italia, Montagliani, considerat un apropiat al președintelui Federației Internaționale de Fotbal, Gianni Infantino, a declarat că această decizie ar corespunde cu Cupa Mondială 2022 din Qatar, programată în noiembrie si decembrie.

Este o soluție care ar putea fi utilizată și în Europa

„Noi avem această ocazie întrucât Cupa Mondială din Qatar în 2022 se va juca în noiembrie/decembrie si acest lucru ar putea fi o idee. Aici, sezonul se joacă deja în funcție de anul civil. Poate este o soluție care ar putea fi utilizată și în Europa, și în Africa. Este o posibilitate de luat în discuție la nivel național si continental. Nu este o idee de respins, ci poate fi o soluție de avut în vedere pentru următorii doi ani.
Noi am început deja să analizăm maniera de a stabili un nou calendar din 2024, acum cu această criză, pentru că avem nevoie de răspunsuri imediate”, a declarat Montagliani.

Adauga un comentariu