Actualitate

Propunerea USR pentru funcția de premier este Dacian Cioloș

Publicat: 11 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Propunerea USR pentru funcția de premier este Dacian Cioloș
USR îl propune pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier al României

Astăzi 11 octombrie 2021, partidul USR-PLUS s-a decis cu privire la varianta de premier. Aceștia vor merge cu numele lui Dacian Cioloș ca propunere în ședința de astăzi de la Cotroceni.

Liderii celor mai mari partide sunt așteptați astăzi la Cotroceni pentru consultări împreună cu președintele Klaus Iohannis, pentru a decide cine va fi noul prim-ministru.

USR îl propune pe Dacian Cioloș premier al României

Pentru ședința de astăzi la care sunt așteptați toți liderii marilor partide din România, USR vine pregătită, anunțând că s-au decis în ceea ce privește propunerea lor pentru funcția de prim-ministrul al României. Varianta acestora este Dacian Cioloș, președintele partidului Uniunea Salvați România și Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (USR-PLUS).

Klaus Iohannis a chemat toate partidele la discuție azi, 11 octombrie 2021, asta după ce marți 5 octombrie 2021, Guvernul Florin Cîțu a picat în urma moțiunii de cenzură cu 281 de voturi.

Dacian Cioloș merge la consultări cu un program de guvernare

Dacian Cioloș, președintele USR a declarat faptul că va merge la Cotroceni cu un program de guvernare. Acest program va cuprinde mai multe puncte și care în mod practic, le va impune celor de la PNL și UDMR să accepte tot ceea ce nu au acceptat un an de zile pentru a reveni la guvernare.

”Noi suntem gata să venim și cu o propunere de premier, dar și cu un program asumat. Acest pachet îl vom prezenta și la Cotroceni. Un plan pentru reducerea cu 32% a prețului la energie, un plan foarte concret pentru a contracara răspândirea Covid-19. Ne dorim zero taxe pe salariul minim. De asemenea, avem în proiect desființarea SIIJ până la finalul anului acesta, adoptarea legilor justiției până la finalul anului 2022. Sunt propuneri perfect realizabile.

Reforma pensiilor speciale, în așa fel încât pensiile speciale să fie în acord cu principiul contributivității (…) Evident, revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Pentru acest punct nu s-a ajuns la un acord total în cadrul coaliției de guvernare. Constatăm că vechile partide fug de responsabilitate, iar USR este gata să își asume, alături de PNL și UDMR, un nou proiect de guvernare”, a transmis Dacian Cioloș.

Acesta a mai declarat faptul că lista întocmită cuprinde mai multe puncte de reformă.

„USR merge cu o listă de reforme. USR susține că cea mai bună soluție e un guvern PNL-USR-UDMR, cu un program de guvernare clar și care să fie respectat. Am decis în unanimitate ca echipa să prezinte persoana de premier în persoana lui Dacian Cioloș și propuneri concrete pentru guvernare. Nu mai mergem cu povești”, a spus Dacian Cioloș.

USR îl trimite pe Florin Cîțu în fața Parlamentului pentru a da explicații cu privire la campania de vaccinare anti-Covid-19

Marți 5 octombrie 2021, USR a înaintat o cere Biroului Permanent al Camerei Deputaților pentru ca Florin Cîțu să fie chemat înaintea Parlamentului pentru a vorbit despre situația din campaniei de vaccinare. Astăzi, 11 octombrie premierul interimar este așteptat la ora 16:00.

În cadrul „Ora prim-ministrului”, va fi dezbătută tema: „Raportul prim-ministrului privind campania de vaccinare împotriva COVID-19, pe care o coordonează, în contextul în care România a ajuns pe penultimul loc în UE la acest capitol”.

Delegația AUR va fi condusă de George Simion la negocierile de la Cotroceni

Conform programului de consultații de la Cotroceni, delegația AUR condusă de George Simion este așteptată la negocieri cu președintele Iohannis la ora 16:00. Din această delegația va mai face parte copreședintele AUR,  Claudiu Târziu, Marius Lulea, Dan Tănase și Dumitrina Mitrea

Adauga un comentariu