International

Prostituatele, cele mai câştigate pe timp de pandemie! Au dat lovitura în 2020

Publicat: 30 dec. 2020
prostituata
În urma unei razii de amploare făcută în Marea Britanie, s-a ajuns la concluzia că prostituţia este una dintre activităţile care a prosperat în pandemie

În urma unei razii de amploare făcută în Marea Britanie, s-a ajuns la concluzia că prostituţia este una dintre activităţile care a prosperat în pandemie. Iar româncele ar fi cel mai bine vândute, fiind însă și cele care ar risca cel mai mult.

Sub titlul „Victimele tăcute: româncele nevăzute, exploatate în comerţul sexual din UK”, jurnaliştii de la The Guardian fac o analiză a fenomenului din care reiese că în ciuda crizei mondiale, a restricţiilor impuse de pandemie, a carantinei totale, traficanţii sexuali au reuşit să prospere, scrie adevărul.ro. E de ajuns să apunem că profitul pe cap de bordel a ajuns chiar la un million de lire sterline.

Razia care a scos adevărul la iveală! Este afacerea pandemiei, cu prostituate românce în Marea Britanie

Adică pandemia de coronavirus chiar a făcut ca afacerile să crească, anul acesta. Analiza pleacă în urma unei razii efectuate în luna noiembrie de către poliţia britanică într-un bordel din sud-estul Angliei, unde au fost găsite opt ​​românce cu măşti de protecţie şi dezinfectant la intrare. În interior, pereţii erau acoperiţi cu postere imprimate cu mesaje de protecţie anti-COVID, dând impresia că acolo ar fi o afacere cât se poate de legală.

„La prima vedere, nu părea nimic în neregulă. Ulterior, s-a dovedit a fi o adevărată fabrică de făcut bani”, a comentat pe contul său de socializare un jurnalist român stabilit în Londra.

Bordelul respetiv era supravegheat de o bandă de traficanți, care exploatau femeile, mulle dintre ele romance. „Se estimează că doar una dintre aceste case de prostituţie ar fi adus peste un milion de lire sterline în profit în fiecare an”, comentează jurnaliştii.

„Când vine vorba despre criminalitatea sexuală există un model de afaceri extraordinar de eficient care a făcut din Marea Britanie o destinaţie principală pentru traficanţii şi proxeneţii care aduc femei din Europa de Est,în special din România ”, a declarat pentru The Guardian, Cristina Huddleston, specialist în sprijinirea victimelor traficului de persoane, care a fost şi ea prezentă la raid. „Banii care vin din exploatarea sexuală sunt în afara acestei lumi, pe lângă cei care provin din droguri şi arme de foc, frauda de identitate şi spălarea banilor”, a mai explicat aceasta.

Adauga un comentariu