Actualitate

Protest în Bucureşti. Un grup civic cu un elefant roz scandează în faţa Palatului Cotroceni – VIDEO/ UPDATE

Publicat: 10 aug. 2020
Protest în Bucureşti. Un grup civic cu un elefant roz scandează în faţa Palatului Cotroceni - VIDEO
Protest în Bucureşti

Comunitatea Declic protestează în fața Palatului Cotroceni cu un elefant roz. Cea mai vocală grupare împotriva social democraţilor scandează neimplicarea lui Klaus Iohannis în rezolvarea dosarului 10 august, susţin participanții.

UPDATE: Elefantul vopsit cu culoarea roz a fost sechestrat în momentul în care au activiștii au trecut prin fața sediului Ministerului Afacerilor Interne. Oamenii legii au transmis faptul că după o serie de verificări, elefantul va fi înapoi pentru a-și continua itinerariul planificat.

”Dacă domnul Vela îl vrea, putem să i-l lăsăm după protest!”, a zis Cătălina Hopârteanu, membru al echipei Declic.

Protest în faţa Palatului Cotroceni. O grupare civică s-a întors împotriva preşedintelui Klaus Iohannis

Premieră în România. Un grup civic, care este cunoscut ca cel mai vocal la protestele din ultima perioadă, se întoarce împotriva preşedintelui României, Klaus Iohannis.

„10 August, nu uităm! Am adus un elefant roz în faţa la Cotroceni! De ce am adus un elefant roz? Asta pare să fie dosarul 10 august. Este o metaforă pentru o problemă fierbinte. Ne amintim că preşedintele Kluas Iohannis spunea acum 3 ani referindu-se e la modificările la Codul Penal că reprezintă un elefant pe care nimeni nu vrea să-l vadă. Iată că nici preşedintele Klaus Iohannis nu vede această problemă. Aşteptam să vedem dacă după acest elefant roz va avea o reacţie preşedintele Klaus Iohannis. Nu ştim cine sunt vinovaţii, cine a dat atunci ordine”, au spus reprezentanții Declic, în fața Palatului Cotroceni.

Elefantul roz simbolizează neimplicarea şefului de la Palatul Cotroceni. Aceasta machetă va merge și la Curtea de Apel București, la Parchetul General, la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, la Ministerul de Interne și la final în Piața Victoriei.

Reamintim că luni, 10 august 2020, Curtea de Apel Bucureşti va dezbate cererea DIICOT de redeschidere a anchetei contra şefilor Jandarmeriei în dosarul „10 august”.

Președintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă miercurea trecută că este „destul de rău” că „durează atât de mult” cercetările judiciare în cazul violențelor din 10 august.

Protest în Piața Victoriei: ”10 august, nu uităm, nu iertăm”

Câteva zeci de persoane s-au strâns, duminică, în Piaţa Victoriei, la aproape 2 ani de la protestele din 10 august. Participanţii consideră că Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi Carmen Dan sunt vinovaţi de violenţele de atunci şi cer să se facă dreptate.

Câteva zeci de persoane s-au strâns, duminică, în în Piaţa Victoriei, la aproape 2 ani de la protestele din 10 august. Oamenii au un uriaş steag tricolor şi un uriaş steag al Uniunii Europene, dar şi tricouri cu inscripţii şi pancarte.

Pe jos, au fost scrise cu cretă diferite mesaje ca: ”10 august, nu uităm nu iertăm”. ”Dreptate pentru 10 august”, ”Frică”, ”Abuz”, ”Carmen Dan, vinovată”.

Participanţii au explicat că vremurile pe care le trăim nu permit participarea unui mare număr de oameni.

”Ce se întâmplă cu Dosarul 10 august este o ruşine”, a declarat unul dintre participanţi, potrivit unei transmisii live realizate de Rezintenţa TV din piaţă.

Participanţii au afişe cu chipurile lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi Carmen Dan pe care-i consideră vinovaţi de violenţele de la protest.

Cu toţii cer dreptate şi afirmă că nu vor renunţa să iasă în piaţă până când nu vor fi pedepsiţi toţi cei vinovaţi.

Procurorul-şef al DIICOT a admis, marţi, plângerile formulate împotriva Ordonanţei din data de 26.06.2020, care clasa parţial acuzaţii din Dosarul 10 august şi a dispus redeschiderea urmăririi penale. Şefii Jandarmeriei sunt din nou vizaţi de anchetă.

Redeschiderea anchetei în dosarul „10 august”, amânată de CAB până luni

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a amânat joi, 6 august 2020, pentru luni, 10 august 2020, discutarea cererii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism de a redeschide ancheta împotriva şefilor Jandarmeriei în dosarul „10 august”. Potrivit deciziei instanţei, şefii Jandarmeriei implicaţi în acest caz vor fi citaţi să se prezinte luni la proces.

Adauga un comentariu