Local

Protest în centrul Iaşului. Alianţa pentru Patrie organizează un marş împotriva Guvernului – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 07 ian. 2022
Protestatarii au ieşit în stradă pentru a cere creşterea salariilor medicilor, poliţiştilor şi profesorilor, neadoptarea certificatului verde la locul de muncă

Un nou protest în municipiul Iaşi are loc vineri, 7 ianuarie 2022, la ora 14.00. Membrii Alianţei pentru Patrie vor organiza un marş care va porni de la Teatrul Naţional până în fața Prefecturii. Protestatarii au ieşit în stradă pentru a cere creşterea salariilor medicilor, poliţiştilor şi profesorilor, neadoptarea certificatului verde la locul de muncă, dar şi pentru faptul că se scumpesc gazul şi electricitatea.

„Alianţa Pentru Patrie se bate, alături de români, pentru bunăstarea românilor, pentru drepturile românilor, pentru ROMÂNIA.
Vineri, 7 ianuarie 2022, ora 14:00, APP organizează un marș de solidaritate cu personalul din sănătate, din învățământ și din structurile de ordine publică, față de neaplicarea dispozițiilor salariale legale. Marșul va porni din fața Teatrului Național până în fața Prefecturii Iași unde vom spune cu toţii #AJUNGE!”, a transmis Igor Istrati, preşedinte APP Iaşi.

Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar au protestat în fața Prefecturii Iași

Zeci de cadre didactice din învăţământul preuniversitar au ieșit la protest miercuri, 22 decembrie 2021, în fața Prefecturii Iaşi. Acestea sunt nemulţumite de faptul că Executivul Ciucă nu respectă prevederile legate de salarizare.

„Prin prezenţă vă anunţăm că USLIP Iaşi intenţionează să organizeze pichetarea Prefecturii Iaşi, miercuri, 22 decembrie 2021, între orele 13.00 – 14.00 cu un număr de aproximativ 30 de persoane, cadre didactice din învăţământul preuniversitar ieşean. Această acţiune este motivată de faptul că Guvernul României nu respecta prevederile Legii 153/2017 privitoare la salarizarea cadrelor didactice. Precizăm că în conformitate cu Ordonanţele adoptate de care Guvernele Orban şi Cîțu salariaţii din învăţământ trebuiau să beneficieze, în conformitate cu prevederile legii menţionate, de o majorare de aproximativ 16 la sută de la 1 ianuarie 2022”, a transmis la finalul anului 2021, prof. Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.

 
Comentarii
Adauga un comentariu